FC Tempo Praha

U14: Dva body z Tábora

24.9.2019 9:14   Jaroslav Teplan  

Bezbranková remíza a Tempáci lépe zvládli penalty.

V neděli jsme jeli na další mistrovské utkání do Tábora, kde jsme chtěli prolomit třízápasovou šňůru bez získaného bodu.

V prvním poločase jsme byli opticky více na míči, ale soupeř si vytvářel vyšší počet šancí. Především jejich útočník dělal naší obraně velké problémy, když se dokázal několikrát kolem našich stoperů obtočit a utíkat sám na branku, avšak jeho koncovka byla nepřesná. Nám chyběla větší aktivita chtít míč a rotace hráčů - především v útočné fázi. Většinou jsme chtěli míč za soupeře a přesprintovat ho. Díky tomu jsme se do zakončení příliš nedostávali a soupeř většinu míčů odehrál bez větších problémů. Vnímání prostoru, spoluhráčů a protihráčů nebylo ideální a tudíž jsme soupeře neměli čím překvapit.

Ve druhém poločase byla naše hra mnohem více dynamická, aktivní, soupeře jsme velmi dobře dostupovali a stopeři si výborně poradili s nebezpečným útočníkem domácích. S ubývajícím časem jsme soupeře více a více přehrávali, ale chyběly nám vyložené příležitosti. Největší měl David Müller, když velmi dobře zavřel zadní tyč, ale do odkryté branky trefil pouze břevno.

Nakonec zápas skončil remízou 0:0 a na řadu přišly pokutové kopy. V nich jsme byli lepší a získali jsme tak o bod více než soupeř.

V zápase jsme mohli vidět zlepšené individuální výkony hráčů, když dokázali přenést naše požadavky, které na ně klademe. Tím bych tady vyzdvihnul Péťu Slavíčka, oba stopery a Juru Lutchenka. Věřím, že v dalších zápasech se k nim přidají další, a zároveň se tak bude výrazně zlepšovat výkon celého týmu.

Jinak bych vypíchnul i nulu obdržených branek po minulém debaklu s Motorletem. Naopak i my máme na kontě nulu vstřelených branek a to již ve druhém zápase za sebou. Věřím, že v příštím zápase již nějaké nastřílíme. Děkujeme rodičům za fandění a vážíme si jejich cesty na zápas. Věřím, že v dalším zápase opět podpoří náš tým a my se jim odvděčíme třemi body a kvalitním výkonem.

Zápasy:

FC MAS Táborsko - FC Tempo Praha 0:0 (0:0), pen. 2:4