FC Tempo Praha

Muži A: Dominantní hra i výsledek

6.10.2019 23:57   Dominik Rodinger  

Tempáci předvedli zatím nejlepší výkon podzimu a ve Štěrboholech zvítězili 5:1.

Deváté kolo a čekal nás velmi složitý zápas, jelikož se hrálo netradičně v pátek večer pod umělým osvětlením a hlavně domácí tým ze Štěrbohol, který má ve svém středu několik hráčů, kteří prošli ligovým fotbalem. Ať už je to Jan Růžička (Bohemians, Karviná) , Lukáš Marek (Xaverov, Bohemians), Václav Kotrba (Bohemians, Kladno, Čáslav).

Do zápasu jsme vstoupili fantasticky, když jsme se po přihrávce Perla a skvěle střílejícího Eichlera dostali do rychlého vedení 0:1. Pokračovali jsme ve velmi náročném a hlavně rychlém tempu. Měli jsme několik dalších možností a náš tlak vyústil ve vlastní branku Jana Růžičky, který si zblokoval gólovou přihrávku Cejnara na nabíhající útočníky, kteří by dávali do prázdné brány. Takže v 18. minutě jsme vedli 0:2. Drželi jsme hru nadále pod kontrolou i díky velmi dobře připravenému trávníku i přes to, že dva tři dny prakticky pršelo. Ve 24. minutě jsme ale zaspali při brejku soupeře a rychlý Krejčík vstřelil kontaktní branku. Nijak nás to nerozhodilo, naopak jsme se opět tlačili dopředu a snažili se přidat branky. Poločas ale skončil jen 1:2.

Druhý poločas začal opět v dešti, ale našemu týmu se hrálo dobře. Opět jsme potvrdili velkou dominanci na míči, spousta sprintových náběhů a soupeř časem úplně odpadal díky naší velké aktivitě. Ve druhém poločase ani nevystřelil na branku, naopak my měli velkou chuť do hry a chtěli brzy rozhodnout. V 60. minutě se po akci Cejnara trefil Geissler a v 65. minutě opět Geissler po přihrávce Kloučka. Brzo jsme tedy odskočili na rozdíl tří branek. Tempo hry nám držela skvěle hrající dvojice Šmídek, Perl a právě Šmídek dorazil do branky hlavičku Schwanka. Výsledek tedy 1:5.

Osobně jsem moc rád, že jsme to zvládli, protože body ze Štěrbohol se budou vozit velmi těžko a já cítil poprvé opravdu velmi dobrý pocit jak z výsledku, tak hlavně z herního projevu. Do hry se dostali i naši mladí hráči. Ať už Sedlář, Pytlíček, Schönmann nebo Buzek. Nikdo z nich nepropadl, naopak do hry přinesli další oživení a já doufám, že takto budou všichni hráči pokračovat.

Další týden náš čekají v sobotu od 10:15 Ďáblice. Ty v neděli poprvé srazily Spoje (3:2), které byly do teď neporaženy. Pokud doma vyhrajeme, tak se dostaneme na druhé místo tabulky. Musíme jít krůček po krůčku, jako poslední dva zápasy. Jen to jen o nás, o našem přístupu. Jdeme se tedy připravovat na další těžký zápas.

Zápasy:

SK Viktoria Štěrboholy - FC Tempo Praha 1:5 (1:2)