FC Tempo Praha

U14: Ubojované body na Braníku

8.10.2019 7:21   Jaroslav Teplan  

Dvěma góly trefil výhru útočník Schnappel.

V neděli jsme odehráli derby na Braníku. Hrálo se na velice těžkém terénu, přesto se oba týmy snažily předvádět kvalitní fotbal. Hned v prvních minutách utkání na nás vlítl Braník a my jsme několikrát měli štěstí, že neproměnil své nadějné příležitosti. My jsme zahrozili dvakrát Majklem, leč nedůrazné zakončení skóre utkání neměnilo. Přesto jsme na začátku utkání inkasovali, když se trefil za záda Bárta domácí útočník. Od té doby jsme hru více vyrovnávali a od dvacáté minuty soupeře přehrávali. Odměnou nám byly dvě vstřelené branky Majklem, když první proměnil v samostatném úniku po krásné přihrávce D. Müllera a druhou po dorážce trestného kopu Honzy Müllera.

Ve druhém poločase jsme chtěli pokračovat v aktivní hře, být dominantní a vstřelit třetí branku. Ani jedna z těchto věcí se nám příliš nepovedla. Měli jsme velký problém s napadáním soupeře a nedokázali kvalitně kombinovat či hru zjednodušit. Naše pomalá hra soupeři nahrávala a nedařilo se nám z tlaku vymanit. Přesto jsme si vytvořili obrovskou šanci, ale Dave netrefil prázdnou branku soupeře. Od té chvíle byl vidět na našich hráčích strach o výsledek a na druhé straně obrovsky sebevědomé družstvo, které nemělo co ztratit a šlo za vyrovnáním.

My jsme nejdříve přežili trestný kop soupeře, který skončil na tyči a poté dvě obrovské příležitosti, které vyřešil dnes pozorný Vojta Barták.

Na Braníku jsme doslova ubojovali tři body. Dneska jsme postrádali větší kvalitu pohybu bez míče a především uvědomění si, na jakém terénu hraji a kde si co můžu dovolit. Většinou náš druhý, třetí dotek končil v bahně, pak bylo těžké míč ukopnout, a soupeř tak na nás valil jeden útok za druhým. Na těžkém terénu jsme prohrávali většinu soubojů a umožňovali tak soupeři řadu střeleckých příležitostí. Dneska jsme šťastně vyhráli, ale i taková vítězství se počítají a kluci získali další nové zkušenosti. Braníku děkujeme za kvalitní zápas a rodičům za podporu. V dalším utkání doma přivítáme Junior Praha.

Zápasy:

ABC Braník - FC Tempo Praha 1:2 (1:1)