FC Tempo Praha

Muži A: Vítězný play-off zápas

14.10.2019 14:51   Dominik Rodinger  

Tempo v zápase hraném hodně od podlahy zdolalo Ďáblice 4:2.

Zápas musel bavit od první minuty. Byl to takový hokejový play-off zápas. Od první minuty se do toho šlo od podlahy a bylo vidět, že oba týmy chtějí vyhrát. Nikdo do zápasu nepřišel pro bod. Nám začátek vyšel výborně. Díky velkému tlaku jsme se dostali několikrát k nebezpečným křídelním situacím, které vyústily v penaltový zákrok na Šmídka. Penaltu suverénně proměnil Geissler a připsal si třetí branku v soutěži. Celý první poločas jsme drželi otěže v našich rukou, hráli velmi agresivně a skvěle do obrany. Soupeř v prvním poločase nevystřelil na branku a my naopak ještě po nádherné a typické akci Trajhana, který vyřadil driblingem tři hráče soupeře a poslal do samostatného úniku Kloučka. Ten poslal brankáře na druhou stranu a také si připsal třetí gól v pátém zápase. Poločas tedy skončil 2:0 pro nás.

FC Tempo Praha - SK Ďáblice 4:2 FC Tempo Praha - SK Ďáblice 4:2
Druhý poločas soupeř překopal sestavu, poslal do hry Sáňu a Horvátha. Začal hrát více kombinačně a my naopak zalezli do defenzívy a přestali být aktivní a hlavně přesní směrem dopředu. Soupeř nás potrestal rychle a to dvakrát ze standardní situace. V 58. minutě byl tedy zápas rychle srovnán na 2:2. Našemu týmu pomohlo střídání. Do hry vstoupil po dvouzápasové absenci Bláha a uklidnil hru. Hra se zpřesnila, začali jsem být zase velmi aktivní a nebezpeční. Velké potěšení mi udělal dojem, že jsme se dokázali soupeři vyrovnat hlavně v agresivitě. Nenechali jsem si nic líbit a naopak i my dokázali kolikrát přitvrdit. V 65. minutě jsme ale propadli vzadu a na Pacovského se řítil ze strany sám útočník Ďáblic. Pacovský nás opět podržet a udržel naději na naši výhru. Vítězný gól jsme vstřelili po hezké kombinaci, kdy si přes celou šířku vyměnili hráči míč až na Marečka, který našel krásně nabíhající Cejnara a ten připravil Šmídkovi střelu do prázdné branky. V 67. minutě jsme šli tedy do vedení 3:2.

Opět se nám podařilo střídání, kdy v 74. minutě přišel Soukal, respektive v 82. minutě Dušek, který hned za pět vteřin na hřišti po individuální akci z autového vhazování našel právě Soukala, který volejem uklidil fantasticky míč do branky soupeře. Zápas byl do konce velmi emotivní, hodně se komunikovalo mezi sebou a soupeř i s rozhodčím. Vedení jsme udrželi a připisujeme si tedy důležité vítězství, které nás posunulo na druhou příčku s bodovou ztrátou na první Spoje.

Dominik Rodinger: "Jsem moc rád, že jsme se tentokrát vyrovnali soupeři v agresivitě a nenechali se zastrašit. Velmi těžký zápas pro takového Jáchyma Trajhana, který ale svoji roli splnil do puntíku a takto to má vypadat. Přijde z dorostu a patří mezi nejlepší hráče na place. Podali jsme týmový výkon, po rychlém srovnání na začátku druhého poločasu to na sebe vzali starší hráči a dokázali jsme to zase obrátit na naši stranu. Je potřeba tyto vybojované body potvrdit v Hrdlořezích. Jdeme do dalšího týdne s dobrou náladou, ale pokorou. Vidíme, že každý zápas je opravdový boj a každý metr a jen poctivá práce nás dostane na vrchol. Na závěr bych chtěl upřímně poděkovat divákům. Cítil jsem se poprvé jako doma a i jejich podpora nám moc pomohla. Snad to budeme zažívat čím dál častěji."

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Ďáblice 4:2 (2:0)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:22)