FC Tempo Praha

U14: Výhra s trochou štěstí

21.10.2019 22:09   Jaroslav Teplan  

Tempáci proměnili všechny šance a zvítězili v Českých Budějovicích 5:2.

V neděli jsme jeli na další mistrovské utkání do Českých Budějovic, kde nás na SKP nečekal jednoduchý zápas. Začátkem zápasu měl soupeř dvě velké příležitosti a byl více na míči. My jsme si zvykali na jiné rozestavení a někteří nastoupili i na netradičním postu, takže jsme měli velké problémy sami se sebou a zároveň i s vnímáním prostoru okolo sebe. Postupem času se naše hra zlepšovala a dostali jsme se do vedení 1:0, kdy se prosadil Alex po krásné přihrávce Honzy Müllera. Naše pozorná obrana v čele s Tejdym soupeře k šancím moc nepouštěla, což bylo ovlivněno i častým nabíháním útočníků soupeře do ofsajdu. Nám se podařilo ještě do poločasu zvýšit náskok, když krásnou kombinaci na kraji hřiště a následný centr Alexe zužitkoval na zadní tyči David Müller.

Do druhého poločasu na nás soupeř vlítl a byl mnohem více nebezpečnější než my. Podařilo se mu vstřelit branku na 2:1, a zápas tak by opět otevřený a soupeři vstřelený gól vlil krev do žil. Najednou se na hřišti bojovalo o každý metr. Nám se však podařilo udeřit z rohu, když se odražený míč dostal k Andymu a ten nedal střelou pod břevno brankáři šanci. Od té doby byl na našich kopačkách větší klid, který dodala ještě jedna vstřelená branka Klabym, když se prosadil po samostatném nájezdu.

My jsme znova inkasovali, když poněkolikáté jsme stejně rozehráli od branky, míč se dostal k Vojtovi, který trefil hráče před sebou a ten jednoduše vstřelil branku. Místo abychom hledali další řešení v rozehrávce a snažili se reagovat na způsob hry soupeře, tak jsme mu umožnili vstřelit lacinou branku. Poslední slovo v utkání jsme přeci jen měli my, když se trefil Majkl, a určil tak konečné skóre 5:2 ve prospěch našeho týmu.

Výsledek rozhodně neodpovídá výkonu obou družstev, v podstatě jsme většinu svých příležitostí proměnili. K tomu bych zmínil charakter kluků, po celou dobu zápasu kvalitně pracovali. Soupeř byl velmi houževnatý a rozhodně nám nic neusnadnil. Spoustu sil nás stálo netaktické jednání v herních situacích, čímž jsme soupeři usnadňovali se dostávat za naši obranu.

Klukům děkujeme za kvalitní přístup, rodičům, že vážili dlouhou cestu do Budějovic, kde nás podporovali a klukům z 2005, kteří nám v průběhu utkání vytvořili skvělou atmosféru. Těšíme se tak na dalšího soupeře, kterým bude na domácí půdě Aritma.

Zápasy:

SKP České Budějovice - FC Tempo Praha 2:5 (0:2)