FC Tempo Praha

U15: Do jara v roli lovce

7.11.2019 13:59   Libor Koller  

Nepovedený zápas s Petřínem sesadil Tempáky z čela tabulky.

Poslední podzimní utkání k nám zavítal Petřín Plzeň, na který se nám moc nedaří. Soupeř, se kterým to bolí a když se mu dá šance na úspěch, tak toho dovede využít.

Z naší strany, byť si kluci byli toho vědomi, byl vstup do utkání hodně špatný. Scházela aktivita, pohyb a hlavně u většiny kluku odvaha v soubojích. Petřín hrál jednoduše a bylo vidět, že chtějí uspět. Takže jsme byli rádi, že poločas skončil bezbrankovou remízou a ne 0:3.

Do druhého kluci vstoupili o poznání lépe. Hned na začátku jsme se po střele Fíly ujali vedení a už jsme opravdu hráli. Jenže hned nato po nešťastné malé domů soupeř snadno vyrovnal a jelo se opět od začátku. Snaha a probuzení se o poločasové přestávce vedly k tomu, že jsme si poté skorovlastní brance vytvářeli další příležitosti. Po přihrávce za obranu jsme kopali penaltu za faul na Filu. Filu proměnil, ale při tom penaltovém zákroku se zranil a musel střídat. Stav 2:1 vydržel až do 77. minuty, i když jsme měli dvě velké příležitosti navýšit stav. Je velká škoda, že k tomu stačil jen dlouhý nákop za naši obranu a nezajištění se. Konečný stav 2:2 byl souhrn a takové "potrestání" našeho dění po celé utkání na hřišti.

A penalty? To už je naše černá můra, kterou musí kluci z hlav vyhnat. Osobní odvaha musí nastoupit. A tak po dlouhé době budeme na jaře v soutěži v roli "lovce". Jak nám tahle role bude svědčit, tak to se uvidí. O motivaci mají kluci, doufám, postaráno.

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Petřín Plzeň 2:2 (0:0), pen. 2:4