FC Tempo Praha

U10: Triangly na Spartě a Xaverově

19.1.2020 22:16   David Perl  

Ročník 2010 zahájil zimní přípravu dvěma turnaji.

První skupina odehrála v sobotu triangl na Xaverově. Týmů bylo přítomno celkem šest, ale hrály se tři zápasy. Na nás připadl tým Kolovrat a dva týmy Xaverova. Výsledkově jsme nezvládli zápas s jedním týmem Xaverova, ve kterém nám v krátkém čase za sebou napadaly asi čtyři blbé góly a kluci už se nedokázali zvednout a zápas ještě nějak zdramatizovat. Do té doby se ale i s tímto týmem dal hrát vyrovnaný zápas. Zbylé dva zápasy jsme odehráli mnohem lépe a bylo to znát i na konečném výsledku. Hodně pak potěšily individuální výkony většiny hráčů. Třeba Krýša nebo Luky Janský, když byl v poli, si se soupeři často dělali, co chtěli. Vlastně každý hráč od nás z týmu byl schopný vzít míč a přejít 1-2 hráče. Když se k tomu časem přidá i včasná přihrávka, budeme daleko nebezpečnější. Na to ale stále nechceme zbytečně tlačit, i když se o tom s klukama bavíme.

V neděli využila druhá parta luxusu a teplíčka nafukovací haly na Spartě a také sehrála tři zápasy. Postupně se dvěma týmy Sparty a jedním týmem Braníka. Hned ten první zápas byl asi nejpovedenější a přinesl výhru 4:1. V porovnání se sobotní skupinou bylo znát, že jsou kluci dál ve vnímání spoluhráčů, a tak i hra byla více kombinačnější než tomu bylo v sobotu. To ale neznamená, že se kluci nepokoušeli o individuální průniky. Třeba Oliho klička, ač sám říkal, že neví, jak ji udělal, byla ozdobou turnaje. Mínusem bylo zakončení, i když nutno říct, občas nám u těch povedených střel chybělo pár centimetrů a například ve druhém zápase jsme nastřelili asi tři břevna. Stále je ale hrozně moc střel nepřipravených, zbrklých a pak se sotva došourají k brankáři.

Ještě pár slov k systému 6+1, který si obě dvě party na turnajích zkusily. Celou starší přípravku chceme hrát hlavně 5+1, tedy tak, jak je nastaveno svazem. Hlavní výhodou je menší hřiště a třeba právě do zakončení, do kterého se kluci potřebují dostávat co nejvíc, se tak dostanou mnohem více než je tomu na větším hřišti. Jak Xaverov, tak hlavně Sparta, to tak staví kvůli zahraničním turnajům, kde se tento systém v této kategorii hraje častěji.