FC Tempo Praha

U10: Triangl na Motorletu

18.2.2020 23:48   David Perl  

Tempo sehrálo zápasy s Bohemkou a Motorletem s bilancí dvou výher a dvou proher.

Po omluvenkové kalamitě z minulých týdnů nebylo dopředu jasné, v jakém složení se na Motorletu objevíme. Z původně nominovaných nakonec chyběl pouze Andy a Luky Janskoš, ale to, že se někteří kluci dali dohromady na poslední chvíli, sehrálo svoji roli.

Hrálo se 20 minut dvoukolovým systémem. Na nás vyšla jako první Bohemka. Od nás skvělý zápas podpořený neuvěřitelným výkonem Honzíňa v bráně. Pochvalu ale za tento zápas zaslouží všichni. Rvali jsme se o každý míč, dělali dobrá a většinou i rychlá rozhodnutí a když se přidaly individuální kvality jednotlivců jako byl třeba únik Oliho, byla z toho výhra 3:0. Perfektní začátek. Druhý zápas s Motorletem byl trošku jiný. Museli jsme hrát více do zataženější obrany a i rozestavení Moťasu ze začátku motalo klukům hlavy. I tenhle zápas jsme ale dokázali dotlačit do vítězství, byť toho nejtěsnějšího 1:0.

Následovala pauza a na klucích byla vidět pohoda. Věděli jsme, že do odvetných zápasů na nás hlavně Bohemka vlétne a to se také stalo. Najednou jsme nestíhali a Bohemáci měli najednou na všechno až moc času, což dokáží využít. Samozřejmě tomu napomohlo i protočení postů včetně Kerbyho v bráně (ten však s góly mohl těžko něco dělat), ale aby to byl najednou takový rozdíl? V tom muselo být něco jiného. V posledním zápase s Motorletem už se projevilo to, že jsme na rozdíl od soupeřů měli pouze dva hráče na střídání a hodně kluků v poslední době prodělalo dlouhodobé nemoci a tak jsme i přes mírnou převahu prohráli 1:3.

Velká pochvala za první dva zápasy. Velká pochvala všem brankářům, jak za výkony, tak i za odvahu do toho jít, když nám zrovna "klasičtí" brankáři chyběli. Občas se dobře dařilo předním se vhodně domluvit a vyměnit si místa a trošku zmást soupeře. To, aby hráli přední více u sebe a mohli tak na sebe reagovat teď hodně řešíme a něco z toho už bylo vidět. Kde se nám dnes nedařilo, byla pozice střeďáka. Na téhle pozici by každý, kdo tam nastoupí, měl chtít neustále míč a svým pohybem vytvářet prostor pro ostatní. Pro kluky je to stále trošku nové po přechodu z 4+1, ale ta chuť chtít hrát každý míč je vlastně na všech pozicích podobná, jenom na středákovi ještě více důležitá.