FC Tempo Praha

Muži A: Příprava míří do finále

24.2.2020 22:52   Dominik Rodinger  

Tempo si připsalo cennou výhru nad Přední Kopaninou a v sobotu je na pořadu generálka na Podolí.

Zimní přípravu jsme začali 20.ledna a máme tedy za sebou pět týdnů přípravy, ve kterých jsem absolvovali patnáct tréninkových jednotek a odehráli pět přípravných zápasů. Osobně jsem moc spokojený s výběrem soupeřů. Za to je potřeba poděkovat vedení klubu, že nám sehnalo týmy z vyšších soutěží nebo týmů okolo nás. Nemuseli jsem nikam cestovat, vše se odehrávalo ve velmi pěkném domácím prostředí.

První tři čtyři jsme se věnovali poměrně dost kondici, většinou tedy herní formou, ale nechyběly ani skupinové běhy 500, 300 a 150 metrů. Myslím, že to bylo potřeba, abychom trošku dobili baterky a hlavně si někteří i malinko hrábli morálně až úplně dolů, kde dlouho, dlouho nebyli. V tomto období jsem odehráli utkání proti přeborovému Újezdu nad Lesy (1:4). V 65. minutě jsme vedli 1:0 a po prostřídání jsem dostali čtyři rychlé branky. Další utkání proti týmům z A třídy, Modřany (6:0), Libuš (4:2) a diviznímu soupeři Sokol Libiš (3:4). Hlavně toto utkání nám ukázalo, že se nám hraje proti silnějším soupeřům lépe a snadněji. Kluci tento blok odpracovali velmi dobře a i s předvedenou hrou v zátěži jsme byli spokojeni.

Poslední dva týdny jsme již najeli na herně taktické období, kdy jdeme do už poměrně velké hloubky. Až možná pro někoho za hranu, ale prostě jsme takoví. Celá trojice trenérů máme nějaké ambice a snažíme se do kluků dostat velké detaily. Nejen z důvodu toho, že na to budeme klást v sezóně důraz, ale i z toho, že byl o naše hráče zájem z týmů z divize a bude se jim to třeba hodit. Budeme se snažit hrát do poslední chvíle o postup a pokud by se to podařilo, tak se silnějšími týmy to bude už o tom, jak kdo je fyzicky a takticky připravený. To se hlavně ukázalo v posledním přípravném utkání proti velmi silnému týmu z Kopaniny, který hraje vršek přeboru a nemá prakticky na žádném postu slabého hráče. My ale byli velice dobře připraveni jak kondičně tak takticky a vrátilo se nám to právě velmi slibným výkonem a výsledkem (3:2). V prvních patnácti minutách jsme si zvykali na vysoké tempo hry, ale poté se soupeři dostávali pod kůži, dali hezké branky a postupem času ho přehrávali až do konce zápasu.

Co se týče kádru, tak se nám vrátil do týmu dobře se jevící Kostka, který nám přinesl do hry velkou rychlost. A z U19 byl přeřazen na náš popud Jáchym Trajhan, který ve všech zápasech dokazuje, že už mu je dorostenecký fotbal malý. Co se týče Vltavského, tak jsme všichni doufali, že bude již zdravý, ale bohužel to nevypadá zatím dobře. Chodí stále na rehabilitace a je jen na něm a doktorech, jak připraví jeho koleno pro jarní část. Spěchat nebudeme, ale po prvním tréninku v zimě bylo vidět, že pokud bude zdravý, tak bude pro tým obrovskou posilou. Takového hráče v týmu nemáme.

Pokud bude potřeba, tak samozřejmě budeme dávat šanci dalším klukům z U19, kde se jeví výborně Babický, Sedlář, Hampapa a Havlíček. Ale respektujeme, že hrají poslední rok ligovou dorosteneckou soutěž a mají na dosah historický zápis v podobě umístění v tak vysoké soutěži.

Jdeme do posledních dvou týdnů, kdy se budeme chtít maximálně připravit na jarní sezónu. Bude to boj, kdy si budeme muset vše vyždímat až do dna, ale zkusíme se poprat o účast v příštím přeborovém ročníku, který náš všechny moc láká.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Újezd nad Lesy 1:4 (0:0)
FC Tempo Praha - SK Modřany 6:0 (4:0)
FC Tempo Praha - TJ Sokol Libiš 3:4 (1:3)
FC Tempo Praha - SK Libuš 838 4:2 (4:2)
FC Tempo Praha - FC Přední Kopanina 3:2 (0:0)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:46)