FC Tempo Praha

Muži A: Vítězná generálka na Podolí

3.3.2020 21:54   Dominik Rodinger  

Tempo získalo skalp dalšího přeborového týmu a věříme, že dobrou formu potvrdí v sobotním mistráku na Xaverově.

V posledním přípravném utkání jsme se setkali s dalším účastníkem Přeboru a tím bylo Podolí.

Prvních deset minut jsme si hodně zvykali na umělou trávu, která byla velmi odlišná od té naší na Tempu. Soupeř nás lehce přehrával, hlavně díky velké aktivitě ve středu pole, ale na šance to bylo nula nula. První zahrozil soupeř, kdy střelu ze strany zlikvidoval Pacovský. Až ve dvacáté minutě jsme se dostali my, díky zisku ve středu pole, do otevřené obrany a Klouček nedokázal v souboji 1x1 domácího brankáře překonat. Soupeř zahrozil dvakrát z rohu, ale naše obrana tento zápas právě na tyto minisouboje reagovala skvěle. Zápas se hrál docela od podlahy a vyústěním byla tržná rána po úderu loktem do hlavy Duška, který musel střídat a jen díky bleskové reakci domácího hráče Jůzka, který mu ránu zašil, s námi mohl Důša zůstat na střídačce do konce zápasu. Velké díky patří domácím za jejich pomoc. Za dalších deset minut jsme měli další šanci Eichlerem, který dostal míč za obranu a nedokázal přesně přehodit brankáře a tak skončil poločas 0:0.

Druhý poločas jsme rozjeli lépe my. Byli jsme aktivní hlavně v přechodu do útoku a vzadu nedělali zbytečné chyby. Trpělivě jsme čekali na nějakou vyloženou šanci a chtěli zápas urvat na naší stranu. V 70. minutě došlo k incidentu mezi Hampapou a Jůzkem, který strčil našeho brankáře do hrudi a rozhodčí poslal domácí do deseti. Čerstvý vítr do hry přinesl Eremiáš, který v 80. minutě po křídelní akci Trajhana uklízel do prázdné branky na 0:1 a za dalších osm minut zvyšoval na 0:2 Kadlec, který v pokutovém území po další asistenci Trajhana loboval padajícího gólmana, a my tak mohli slavit druhý skalp přeborového týmu za sebou.

Zápasy nám ukázaly, že musíme tvrdě pracovat. Pokud se tomu tak děje a kluci dají do hry srdce a kvalitu, tak se dokážeme vyrovnat i silnějším týmům. Vše je jen o nás. Pevně věřím, že navážeme na poslední dva zápasy a ukážeme to hned v prvním jarním kole, které nás čeká v sobotu na Xaverově.

Zápasy:

AFK Slavoj Podolí Praha - FC Tempo Praha 0:2 (0:0)