FC Tempo Praha

Muži A: Tři body za tři branky

8.3.2020 19:39   Dominik Rodinger  

Výhru na Xaverově trefil dvěma góly Eichler, trefil se i Schwank.

První jarní kolo jsem jeli na půdu posledního týmu tabulky SC Xaverov, který měl ve svém středu pole výraznou posilu. Bývalého reprezentačního, a více jak 200 ligovými starty ostříleného, Karla Pitáka.

První minuty byly hodně nepřesné z obou stran. Bylo vidět, že oba týmy jsou plné očekávání, v dobré kondici a plné chuti hrát. Z toho ale pramenila spousta nevynucených chyb, hlavně ve středu pole. První šance přišla pro Tempo, když zakončoval Eichler, ale domácí mu zblokovali střelu na branku. I domácí měli pár závarů díky odraženým míčům, ale vše šlo buď vedle nebo do těl obětavých obránců Tempa. Do vedení šlo Tempo ve 27. minutě, když se na levé straně prosadil Dušek a odcentroval na zadní tyč Eichlerovi přímo na hlavu, který uklidil míč do šibenice. U tohoto gólu, se zdá, zaspal brankář domácích, který míč podběhl. Xaverov se dožadoval ve 30. minutě penalty na Pitáka, který šel tělo na tělo s Kadlecem do vápna, ale rozhodčí nepískal. Tempo zvyšovalo rychlost a získávalo pomalu kontrolu nad hrou. Druhý gól vstřelilo po hezké akci, kdy se dostal na křídle před hráče Kostka, prostrčil míč Cejnarovi, který našel ve vápně Eichlera a ten uklidil míč o obě tyče do brány. Poločas tedy skončil 0:2.

Druhý poločas byl hlavně o hře a trpělivosti Tempa, které dobře bránilo a snažilo se vstřelit rozhodující branku. Ta přišla v 64.minutě, když se po skvělém centru Trajhana prosadil hlavou Schwank na přední tyči. Tempo už hru kontrolovalo a domácí začali přitvrzovat. Hlavně Ladomerský, který v 71. minutě přejel na půlce hřiště Cejnara. O minutu později došlo znovu k incidentu právě mezi Ladomerským a Cejnarem, který mimu hru domácímu hráči zul kopačku a na popud asistenta dostal Cejnar červenou kartu. Do konce zápasu zbývalo dvacet minut, domácí nasadili do hry vysoké hráče, ale kromě jedné šance ke konci utkání, kterou zneškodnil Pacovský, si nic vážného nevypracovali. Tempo si pohlídalo vedení 3:0 a zaslouženě vyhrálo 16. kolo I.A třídy.

Dominik Rodinger: "Zápas ukázal, že mezi přípravným a mistrovským utkáním je velký rozdíl. Paradoxně jsem oba zápasy s Kopaninou a Podolím zahráli lépe, ale domácí dnes byli plní entuziasmu a chuti se rvát o body. I za stavu 0:2 se pozitivně hecovali a chtěli vstřelit kontaktní branku. Zápas rozhodla až skvěle zahraná standardní situace Jáchyma, a tak se radujeme ze tří bodů. Škoda vyloučení Cejna, byla to asi klukovina, ale z mého pohledu nešlo o zákrok na červenou kartu. To by musel jít ven i Ladomerský, který ho sestřelil na půlce 30 vteřin předtím za stavu 0:3. Teď si užijeme do pondělí pocit vítězství a začneme se připravovat na sobotní zápas v Březiněvsi. Vím, že to bude strašně těžké utkání, protože Břízka vyměnila trenéra, vyčistila vzduch a v prvním jarním kole do poslední minuty zlobila vedoucí Spoje. Pojedeme tam s pokorou, ale tabulka nám velí vyhrát. Osobně se tam moc těším, protože se bude hrát na určitě skvěle připraveném hřišti."