FC Tempo Praha

Muži A: Skvělý obrat proti Dukle JM

7.6.2020 17:34   Dominik Rodinger  

Tempáci o půli prohrávali o tři branky, přesto nakonec dokázali na hřišti v Kunraticích zvítězit 5:4.

Zápas proti Dukle JM byl pro naše mužstvo asi zatím nejlepší prověrkou, která nás za celou dobu potkala. Soupeř hrál v netypickém rozestavení 3:5:2 a první minuty jsem bohužel prospali hlavně díky nekoncentrovanosti a bohorovnosti některých hráčů. Potrestali nás do dvacáté minuty hned dvakrát, a tak jsem brzy prohrávali 2:0. Ve hře nebylo dostatek agresivity a poměrně dost ztrát lehkých míčů. 

FK Dukla JM - FC Tempo Praha 4:5 FK Dukla JM - FC Tempo Praha 4:5
Po dvacáté minutě jsem se dostali do hry a měli šance. Hlavně první šance Eichlera, který mířil po zpětné přihrávce nahoru pod břevno, byla stoprocentní, ale brankář bravurně zakročil. Další šance přišla po našem do rohu, ale Eichler opět mířil do rukavic domácího brankáře Tlustého. Pak přišly šance na obou stranách. Kotlík se po naší ztrátě míče dostal k míči ve vápně, ale Pacovský čaroval. Hned z výkopu se ocitl sám před brankářem ze strany běžící Trajhan, ale ani on nedokázal Tlustého překonat. Do poločasu jsme dostali ještě po centru ze strany třetí branku a šli do kabiny za stavu 3:0.

Druhý poločas jsme začali úplně jinak. Byli jsme všude dřív, dostupovali soupeře a hlavně se snažili hrát velmi kolmo dopředu. Snížení přišlo hned zkraje, kdy se po rychlém protiútoku prosadil Šmídek. Ten hned za několik minut vybojoval míč po skvělém presinku a předložil míč Cejnarovi, který uklidil z očí do očí brankáři míč do sítě. Za pět minut to bylo ale zase o dvě branky, kdy se prosadil po křídelní akci a centru pod sebe znova Kotlík. Ani za tohoto stavu jsem neskládali zbraně a šli za vyrovnáním. Další výborný zisk ve středu hřiště Staceym, křídelní akci rozběhl Sedlář a ten našel Babického, který dal kontaktní gól na 4:3. Za necelých pět minut bylo srovnáno, když podobnou křídelní akci Babického usměrnil do branky Urbanovský. Další minuty jsem přežili dvě gólové šance hostů, hlavně tyč nám dopomohla k tomu, abychom dali vítěznou branku Kostkou, když zužitkoval prodlouženou hlavu za obránce od Sedláře.

Šlo o bláznivý zápas, ale upřímně hraji radši takto, než nějaké zápasy 0:0 nebo 1:1. Kluky to baví. Škoda jen začátku, kdy nám soupeř hlavně díky špatnému nastavení v hlavě, ztrátám a i nedobíráním hráčů ze středu pole dělal problémy. Na druhou stranu klobouk dolů, že kluci makali i za stavu 3:0 nebo 4:2 a zápas otočili. Fantastický skalp týmu, který se každý rok dostává do popředí tabulky Pražského přeboru. 

Zápasy:

FK Dukla JM - FC Tempo Praha 4:5 (3:0)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:48)