FC Tempo Praha

Muži B: Hodnocení sezony

14.7.2020 11:47   redakce  

Velkým úkolem je naučit mladé hráče hrát rychle k soupeřově brance bez současného zašlapání jejich touhy po technických piruetách, ví trenér B týmu Petr Dedek.

Jaké byly cíle nedokončené sezóny?
Podobné, jako v minulých sezónách. Tužit partu, trénovat i hrát tak, aby to kluky bavilo, ale přitom stále chtít vyhrávat každý zápas, hrát náročně a v případě postupu áčka být připraveni na postupové příčce rovněž. Pomáhat udržet v zápasovém zatížení nevytížené kluky z áčka, případně dávat přičichnout k dospělému fotbalu klukům z dorostu.

Podařilo se je alespoň částečně naplnit?
Tužení party se myslím daří, i když vždy je co zlepšovat, krom úvodu sezóny se nám dařilo i výsledkově, závěr podzimu byl z hlediska kvality hry asi nejvydařenějším obdobím B týmu za poslední roky. Vytěžování kluků z áčka, ne naší vinou, bylo naopak nejméně vydařeným obdobím posledních let. Dorostenců bylo málo, takže ti se tuto sezónu nemohli zapojit z objektivních důvodů.

Jaké jsou cíle týmu do sezóny následující?
Stejné jako v odpovědi první. Velkým úkolem je naučit mladé hráče hrát rychle k soupeřově brance bez současného zašlapání jejich touhy po technických piruetách:-).

Největší přednost a nejslabší stránka týmu?
Ukázněnost a chuť vyhrávat s nulou, což znamenalo odměnu, že následný trénink byl jen herní. Rychlý přechod do útoku a k brance soupeře po zisku míče.

Nejlepší a nejhorší moment sezóny?
Závěr podzimu s několika výhrami s nulou stylem nedáme soupeři ani "čuchnout". Přerušení a posléze i ukončení sezóny.

Jak jste pracovali se svým týmem během tréninkové pauzy způsobené pandemií? Jaké úkoly jste zadávali a jak jste s hráči komunikovali?
Sledovali jsme jen zpovzdálí, jak se někteří hráči sami kondičně udržovali a jiní ne:-).

Už dlouhou dobu se na Tempu konají trenérské schůzky. Hodnotíte je jako přínosné a co byste na nich změnili?
Určitě je hodnotím jako přínosné, odborná úroveň je díky Jardovi podle mne výborná. A pro mne navíc je velmi důležité a zajímavé poznávat trenérské kolegy i mimo hřiště, jak jsou aktivní v diskusích, jak jsou schopni obhajovat a vysvětlovat svůj pohled na věc.

Téměř 10 let se fotbal dětí do 13 let hraje na menších hřištích (4+1, 5+1, 7+1). Myslíte, že počet hráčů a velikost hřiště odpovídá a že jsou přechody správně nastavené?
Nedokážu posoudit, zda se má v nějakých letech ještě o jednoho hráče třeba počet zmenšit, ale obecně hra s menším počtem hráčů a na menší hřiště je určitě krokem správným.

V čem jste za poslední dobu ve své trenérské praxi udělal největší změnu, co děláte jinak než dřív a proč?
Určitě jsem zjistil, že méně je někdy více. A ještě jednu důležitou věc jsem se naučil, ale tu nemohu říci veřejně, hráči by toho mohli začít zneužívat:-).

Jak jste spokojeni s celkovým přístupem vašich svěřenců (u mladších kategorií i rodičů) k fotbalu? Ať už přímo na tréninku nebo i mimo něj.
To je v B týmu samozřejmě velký problém, někteří hráči by mohli být v áčku, ale jdou třeba za větší "pohodičkou" do Benficy, což je legitimní, ale těžko se z nich pak dostává maximum. Je to stálé vyvažování a téma dlouhých porad s Jirkou Hronem, kdo z nás dvou bude na příštím tréninku či zápase hodný a kdo zlý:-).

Pokud chcete ještě něco čtenářům sdělit, zde máte prostor.
Velké poděkování Petrovi "Pedrovi" Petřekovi za servis při zápasech, ale i při trénincích, kdy je vždy připraven stát se sudým hráčem, aby nám vycházel počet na závěrečný fotbálek. Jen to chce občas trochu ubrat na emocích, ty časté hádky se synem Martinem některým nekonfliktním hráčům kazí náladu:-).

Osoby:

Petr Dedek