FC Tempo Praha

Muži A: Sedm branek v Chabrech

19.7.2020 18:06   Dominik Rodinger  

Ve druhém přípravném utkání Tempáci jednoznačně zvítězili na hřišti ambiciózních Dolních Chaber.

Ve druhém přátelském utkání se áčko vydalo na sever Prahy, do Chaber. Tým, který minulý rok měl postoupit zpět do Přeboru, ale z ČFL padl až do Přeboru Radotín, a Chabry tedy měly smůlu.

První minuty patřily domácím, kteří kontrolovali hru a hrozili z dobrých protiútoků. Jednu střelu zblokoval obránce Hobzík a druhou chytil Pacovský. Poté se hra přenesla do středu hřiště a hosté začali více zlobit, hlavně Klouček větral obranu domácích. První šanci měl po zpětné přihrávce Cejnara zkušený Šmídek, ale přestřelil. O pět minut později se po průniku Geisslera dostal do koncovky Klouček, ale brankář domácích zakročil stejně dobře, jako na druhé straně Pacovský. Do vedení šlo Tempo po rohu domácích, kde výborně vyřešený brejk v podání Geisslera zakončil lobem Klouček. O tři minuty později po výborném napadání Kloučka se trefil Geissler a ve 44.min po krásné přihrávce Staceyho zvýšil na 0:3 opět Klouček.

Druhý poločas začal v 7.min po faulu brankáře hostů snížením na 1:3, ale jinak celý druhý poločas patřil Tempu. V 68. minutě po brance až do kuchyně zvyšoval Havlíček. Bylo vidět, že fyzická kondice domácích šla rapidně dolů, naopak Tempo jakoby přikládalo pod kotel. Domácí absolutně nestíhali. V 77. minutě se trefil opět Tomáš Havlíček, který opět uklízel míč do prázdné brány. To už si hostě dělali co chtěli. Poslední dvě branky přišly v 84. a 85. minutě, když se trefil po krásné individuální akci Trajhan a nakonec z brejku Eichler. Zápas tedy skončil jednoznačně 1:7.

Dominik Rodinger: "Prvních dvacet minut beru na sebe. Máme sraz jen 45 minut před zápasem a já trochu protáhl řeč v kabině, takže kluci měli jen 20 minut se rozcvičit. Od dvacáté minuty se hra hodně vyrovnala a dá se říct, že do konce zápasu jsem byli lepší týmem. První poločas byl ještě takový nepřesný, ale druhý poločas byl velmi dobrý. Dávali jsme krásné branky do prázdné branky a kluci si zaslouží velkou pochvalu. Na Klugem bylo vidět, že se na zápas hodně těší a bylo to znát (2+1). A ještě mám radost z Tomáše Havlíčka, který se trefil dvakrát. Celkově si výsledku moc vážím, protože Chabry jsou velmi silný tým, který každý rok bojuje o postup. Mají krásný areál, kde se hrálo velmi dobře. Jdeme do třetího týdne, věřím, že kluci udrží tréninkovou a pracovní morálku. Další týden hrajeme v sobotu na Kopanině."

Zápasy:

SK Dolní Chabry - FC Tempo Praha 1:7 (0:3)