FC Tempo Praha

Muži A: Vysoká výhra s Kopaninou

26.7.2020 9:17   Dominik Rodinger  

Mladý tým Tempa porazil přeborového soupeře 6:1. Dvě branky dali Klouček a Sedlář.

Třetí přípravné utkání zavedlo áčko až do Dobrovíze, kde sehrálo přípravné utkání s účastníkem přeboru Přední Kopaninou, tedy týmem, který ještě nedávno hrál divizi, a ne nadarmo hraje každý rok vršek tabulky.

V nominaci Tempa nebyli například zkušení Perl, Šmídek, Valta, Kadlec či Hudák s Duškem, ale od první minuty Tempo ukazovalo, že přijelo hrát s velmi mladým týmem atraktivně a hodně rychle. Již ve 3.minutě se dostalo do vedení, když po zisku míče přešel přes hráče na křídle Babický a ve velmi dobré formě hrající Klouček dal svoji první branku v zápase. V 16. minutě to bylo již o dvě branky, když po nádherném ťukesu ve středu pole na trase Cejnar, Babický zakončující Sedlář trefil šibenici. Ve 30. minutě šla Kopanina do snížení stavu, když po ztrátě při rozehrávce běžel sám na Pacovského Zemánek a i když si na míč hostující golman sáhl, tak ho nedokázal vytěsnit. Stav tedy byl 1:2. Ve 43. minutě šlo Tempo opět do vedení o dvě branky, když se skvělém otočení hry na Kloučka dostal míč k Trajhanovi a ten nedal brankáři střelou zpoza vápna šanci. Poločas tedy skončil 1:3 pro hosty. 

Druhý poločas se opět vyvíjel dobře pro Tempo. V 55.minutě přidal svoji druhou branku Sedlář, když mu mezi beky naservíroval třetí asistenci mladý Babický. Tempo neubíralo na aktivitě, naopak jakoby přidávalo. V 65. minutě se po dalším výborném brejku dostal do úniku Eichler a potvrdil, že mu to lepí. O minutu později ale přišlo vrcholné číslo, když nádhernou branku po zisku míče připravil pro Kloučka Eichler, ale zakončení Kloučka? Po křižné přihrávce vápnem se dostal před brankáře a z jedničky ho přehodil a završil konečný výsledek. Tempo mělo další šance, hlavně velmi aktivní Kostka se chtěl trefit, ale nebylo mu přáno. Na druhé straně dvakrát dobře zareagoval Pacovský, a tak finální výsledek byl velmi překvapivý, ale zcela zasloužený, 1:6 pro účastníka I.A třídy.

Dominik Rodinger: "Trošku jsem se bál, že budou mít kluci těžké nohy. Pondělí a úterý si myslím, že někteří z nich zažili nejhorší trénink jejich života:-). Ale v zápase to nebylo vůbec znát. Je vidět, že týden po týdnu každý z nich kondičně a silově roste. Pokud si hráči jako Klouček, Sedlář, Babický nebo třeba Eichler udrží svoji střeleckou potenci, tak bychom se mohli konečně dočkat někoho, kdo bude dávat za sezonu 20 branek a víc. Chválit jednotlivce by bylo dneska nespravedlivé. Jedna věc je výsledek, ale o dost víc si cením týmového výkonu. Když vidím, jak Klouček v 60. min sprintuje pod míč, aby zabránil akci soupeře nebo v 85. minutě Eichler běží zpět padesátimetrový sprint, aby napravil chybu spoluhráče? To jsme tady minulý rok neměli a tam vidím největší rozdíl. Dneska hráli opravdu všichni dobře, s chutí a maximální snahou ukázat, že můžeme porážet tak silného soupeře, jakým Kopanina je. Ve středu hrajeme s Podolím a uvidíme, co další týden Dukla U19. Otázka je, zda se bude vůbec hrát. My si užijeme o víkendu vítězství, ale v pondělí čeká kluky bohužel zase peklo:-). Je to jediná cesta, která nás dostane nahoru."

Zápasy:

FC Přední Kopanina - FC Tempo Praha 1:6 (1:3)