FC Tempo Praha

Muži A: Debakl na Podolí

30.7.2020 12:24   Dominik Rodinger  

Po výborných výsledcích přišla v přípravě první porážka.

Čtvrté přípravné utkání sehrálo Tempo proti AFK Slavoj Podolí. Účastník přeboru ukázal svoji sílu a velmi slabý výkon Tempa znamenal výsledek 5:1 pro domácí.

První minuty, díky velkým ztrátám hostujícího týmu, patřily Podolí. Mělo dvě šance, které ale nedokázalo dotáhnout. Domácí zalezli na vlastní polovinu a čekali na brejk. Oba týmy měly šance, ale nedokázaly buď zakončit nebo trefily dobře bránící hráče. První a druhý gól nabídlo Tempo soupeři samo. Ve 28. minutě vystihl přihrávku domácí hráč a šel do situace 2x3, tu vyřešil střelou na první tyč a Podolí vedlo. Ve 36. minutě chyboval při malé domů hostující obránce a zničehonic to bylo 2:0 pro domácí. Poté mělo Tempo dvě dobré příležitosti, kdy dostal od Šmídka perfektní přihrávku Valta, ale nedokázal přehodit golmana a o pár minut slabou střelu Soukala brankář také chytil. Poločas byl tedy 2:0.

Druhý poločas se rozhodl během patnácti minut, kdy domácí přidali další tři branky a jednu červenou kartu, kdy po několikátém zákroku na stojnou nohu musel ven domácí hráč. Tempo v té době nemělo prakticky nic. Hru Tempa zvedla druhá jedenáctka, která nastoupila od 60. minuty. Hned po jejich příchodu snížil pro krásné průnikové přihrávce Babického chladnokrevný Sedlář. Od té doby bylo Tempo lepší, živější a mělo pár šancí ke skórování. V 66. minutě mohl snížit hlavou Babický, ale mířil vedle. Poté měli další šance Sedlář a Pytlíček, ale nedokázali prostřelit domácí obranu. 

Dominik Rodinger: "Dnes jsem hodně nazlobený na kluky. Oproti předešlým utkáním tam nebyla šedesát minut prakticky žádná snaha porvat se o vítězství. Ve všech soubojích jsme byli pozdě, nedokázali se vůbec vyrovnat s agresivitou soupeře, takže jsme dostali nakopáno a ještě prohrávali o pět branek. Na hřišti nebyl nikdo, kdo by se dokázal zastat druhého nebo mu pomoct. To je věc, která mě z celého zápasu mrzí nejvíc. Výsledek pro mě není v tuto chvíli tak podstatný, protože jsme měli za sebou dva dny velmi náročných tréninků, ale že si necháme takhle nakopat, to mě dokáže vytočit do vrtulí. Chci pochválit mladší kluky, který dostali jasný úkol, vyhrát minisouboj od 60. minuty. Cíl zvládli. Soupeři gratuluji k vítězství, hrál velmi agresivně a rychle. Pro nás perfektní prověrka, protože takový zápas jsme potřebovali jako sůl. Tento týden máme každý den trénink, takže si zítra zápas rozebereme, odtrénujeme a ukončíme náročný týden pátečním tréninkem a hrou mezi sebou, poté dáme víkend volno, ať mají kluci čas si odpočinout před náročnou sezónou."

Zápasy:

AFK Slavoj Podolí Praha - FC Tempo Praha 5:1 (2:0)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:43)