FC Tempo Praha

Muži A: Pojistka až v poslední minutě

16.8.2020 22:14   Dominik Rodinger  

Tempo zdolalo Kunratice díky brankám Kloučka a Staceyho na konci obou poločasů.

Tempo versus Kunratice, to byl zápas, který uzavíral druhé kolo I.A třídy, skupiny A. Domácí po výhře na Spojích měli jasnou úlohu potvrdit roli favorita a připsat si tři body do tabulky.

Hned první minuty ukázaly, že to domácí díky velmi hlubokém a konsolidovaném bloku soupeře nebudou mít jednoduché. Hosté hráli prakticky v pěti hráčích vzadu a před ně se postavila další čtveřice, takže se hra odehrávala hlavně na půlce Kunratic. První šanci měli domácí, když po hezké křídelní akci zakončoval domácí útočník vedle. Poté se po akci středem dostal do výborné příležitosti Babický, už obešel brankáře hostí, ale vracející se obránce mu stihl vypíchnout míč do zázemí. Další gólovou šanci měl Klouček, ale ani on nedokázal vstřelit branku. Poté se dostali do dvou možností hosté, ale jednou zasáhl Pacovský a podruhé hlavou hostující záložník mířil hlavou ze zadní tyče vedle. První branka přišla ve 43. minutě, kdy se po centru ze strany dostal k hlavičce Kostka, vrátil míč na vápno Kloučkovi, no a ten překvapil velmi slabou ale umístěnou střelou brankáře hostí. Poločas byl tedy zaslouženě 1:0 pro domácí.

FC Tempo Praha - SK Slovan Kunratice 2:0 FC Tempo Praha - SK Slovan Kunratice 2:0
Do druhého poločasu opět vstoupilo Tempo lépe, drželo míč, kontrolovalo hru a hosty prakticky nepouštělo na útočnou polovinu. Soupeř z Kunratic postupem času otevíral zadní vrátka, začal hrát na tři útočníky a Tempo mělo tedy více prostoru na útočné polovině, ale brzdilo jej buď špatné řešení finální přihrávky nebo skvělé zákroky hostujících obránců. V 65. minutě dostal výbornou přihrávku za obranu Stacey, ale lobem překopl o pár centimetrů i břevno. V 75. minutě se zničehonic dostal před brankáře Pacovského osamocený útočník, ale skvělým obranným zákrokem zasáhl Hampapa, když ve skluzu na poslední chvíli zmařil velkou šanci hostů. Ke konci zápasu už začaly Kunratice riskovat, a tak v 90. minutě, po centru Trajhana do vápna za krajního obránce, si prsama zpracoval míč Stacey a špičkou prohodil míč skrz gólmana na konečných 2:0.

Dominik Rodinger: "Věděl jsem, že nás čeká svým způsobem těžší zápas než na Spojích. Soupeř hrál velmi organizovaně, zodpovědně a my museli být tím pádem extrémně trpěliví. Velká pochvala pro kluky, kteří šli od první minuty za vítězstvím i tou delší a náročnější cestou. Měli jsme tam dobré příležitosti v prvním poločase, kdy jsme mohli jít do vedení dva tři nula, ale naštěstí se trefil před poločasem Kluge. Druhý poločas nám pomohli hlavně střídající hráči, kteří hru oživili a hlavně díky nim jsme dali gól na 2:0, a můžeme se tedy radovat z důležitých tří bodů. Velké poděkování patří také lidem, co přišli, protože hrát před dvěma stovkami fanoušků je prostě úplně jiné, než když jsme tam v uvozovkách sami. Soupeř kousal do poslední minuty, nás zápas bavil a my si dnešní výhry moc vážíme. Ideální fotbalová sobota a tak to má vypadat."

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Slovan Kunratice 2:0 (1:0)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:62)