FC Tempo Praha

Muži A: Staronovým trenérem Vanko

27.8.2020 22:08   redakce  

Petr Vanko se jako hlavní trenér vrací k tempáckému áčku.

SK Modřany - FC Tempo Praha 1:3 SK Modřany - FC Tempo Praha 1:3
Novým trenérem A mužstva Tempa se stává čtyřiatřicetiletý Petr Vanko. Ten se k týmu vrací po téměř dvou letech, když nahrazuje Dominika Rodingera. Petr Vanko navazuje na své velmi úspěšné působení, během kterého s Tempem postoupil z I.A třídy a následně v Pražském přeboru obsadil páté místo. Vanko tým poprvé vedl na čtvrtečním tréninku a už v sobotu usedne na lavičku v zápase proti Troji.

"Jsem rád, že jsem opět na Tempu a že můžu pomoci klubu, kde jsem se vždy cítil dobře. Návrat k trénovaní jsem neplánoval, ale cítím svým způsobem určitý dluh navázat na výborné tři roky zde. Neplánuji dělat žádné velké změny, tým je dobře připravený a kvalitní na to, aby se popral o postup," řekl po prvním tréninku Petr Vanko.

"V situaci, ve které jsme se po odchodu Dominika Rodingera ocitli, jsme hledali někoho, kdo je hned k dispozici a pokud možno tým zná. To Petr Vanko splňuje a navíc k nám svojí filozofií pasuje. Domluva byla rychlá a věříme, že naváže na svoje velmi úspěšné předchozí působení," říká místopředseda klubu Petr Dedek.
Petr Vanko bude mít k ruce nadále dosavadního trenéra Filipa Šmídka, který ovšem bude po vyléčení zranění nadále nastupovat na hřišti, dalšími asistenty budou Martin Dostál a Petr Havlíček, vedoucím týmu Jan Chytil.

Osoby:

Martin Dostál
Petr Havlíček
Jan Chytil
Petr Vanko
Filip Šmídek