FC Tempo Praha

U14: Ztišená sbíječka

6.9.2020 22:04   Petr Havlíček  

Tempáci výsledkově zvládli duel na Admiře, byť ve hře bylo hodně chyb.

Příprava na sobotní zápas s Admirou hraný v Dolních Chabrech byla místy komplikovaná, když nám plánovaně i neplánovaně vypadli někteří hráči. Další komplikací pak byla řinčící sbíječka pod šatnou v době taktické přípravy, což záhy vyřešila tři piva pro ukrajinské dělníky z trenérovy kapsy. Jenže komplikovaný jsme si udělali i první poločas, který byl taková holomajzna. Byl to boj ve středu hřiště, ztráceli jsme hrozně moc míčů a dělali si všechny situace zbytečně složité. Byť jsme byli častěji před vápnem Admiry, nedařilo se nám dostat do nějaké jasné šance ani slušně vystřelit. Na druhé straně bylo několik momentů, kdy jsme hlavně na krajích obrany propadli a mohli jsme opět inkasovat první gól. Uprostřed hřiště jsme propadali, naivně vystupovali a celkově nám presink vůbec nefungoval, protože jsme se špatně posouvali. Když už se zdálo, že do kabin se půjde za bezbrankového stavu, darovala nám Admira chybou v rozehrávce gól.

Ztišit o přestávce sbíječku už bylo jednoduché a hlavně nutné, protože toho bylo dost co říct. Naštěstí jsme výkon aspoň trochu zvedli, když ve druhé půli jsme hráli téměř celou dobu na polovině soupeře. Získávali jsme víc míčů uprostřed a dostávali se do lepších střeleckých pozic, se kterými jsme ovšem nenakládali nejlépe. Pomohl nám rychlý gól na 2:0 ve 48. minutě. Následně už jsme zápas kontrolovali a kromě jednoho momentu Admiru k ničemu nepustili. Závěr pak už byl rozkouskovaný, což nám tentokrát vyhovovalo.

Jsme rádi za ubojovanou výhru, ale výkon nebyl vůbec ideální. Oproti minulým zápasům jsme chtěli především dát první gól, i proto jsme hru chtěli zjednodušit a hrát víc přímočaře. Nakonec to ale bylo možná až moc, což jde za mnou. Za celý zápas jsme měli velké množství faulů, hlavně rukama, což plynulo ze špatného pohybového výkonu, kdy kluci pomalu navazovali soupeře, pozdě reagovali, byli v souboji druzí, a proto faulovali. Pohybově to nebylo ono, což vyplynulo z více faktorů - velké hřiště, teplé počasí a celkem intenzivní tréninkový týden. Určitě jsme ale i tak mohli dát víc gólů, šance na to opět byly. Rodičům znovu děkujeme za výbornou podporu na venkovní půdě, jsme rádi za tři body a nyní se musíme kvalitně připravit na určitě náročnější zápas s Kladnem.

Zápasy:

FK Admira Praha - FC Tempo Praha 0:2 (0:1)