FC Tempo Praha

Muži A: Vydřená výhra v Uhříněvsi

6.9.2020 23:39   Petr Vanko  

Vedení po hlavičce Babického, penalta domácích a rozhodnutí z kopačky Cejnara.

Na půdu Čechie Uhříněves jsme jeli s velkým respektem k soupeři, protože domácí si minulý týden připsali skalp Spojů na jejich hřišti a ještě nedostali ani jeden gól.

Vstup do utkání jsme nemohli mít lepší. Valta rozehrál autové vhazování s Kadlecem, poslal milimetrový centr do pokutového území na naběhnuvšího Babického a jeho hlavička jen uklidila míč do sítě - 0:1. Stacey pak našel Babického znovu za obranou, ale tentokrát měl náš útočník mnohem složitější pozici a skóre se neměnilo. Místo uklidnění jsme se nevyvarovali zbrklé rozehrávky a brejk domácích skončil až píšťalkou hlavního rozhodčího a pokutovým kopem. Již čtvrtým v posledních třech zápasech. Mašek se nemýlil a bylo vyrovnáno - 1:1. Uhříněves se neustále snažila hrozit z brejků a nebýt zákroku Pacovského, mohla se dostat i do vedení. Pak jsme po rohovém kopu orazítkovali břevno Kadlecem, ale největší šance ještě měla přijít. Trajhan prostrčil míč na Kloučka, ale Lončák skvělým vyběhnutím byl u našeho hráče včas a vyrazil na rohový kop.

Stejně jako na začátku zápasu, tak i úvodní minuty druhého poločasu mohly znamenat radost Tempa ze vstřelené branky. Pěkná kombinace skončila přihrávkou Kloučka na Sedláře, který však z velmi dobré pozice mířil vedle. Z velké dálky se pak pokoušel překvapit Lončáka Cejnar, ale jeho střela z přímého kopu skončila v náručí velmi dobře chytajícího brankáře Uhříněvsi. Domácí se už tolik do brejků nedostávali, byli jsme přesnější v rozehrávce, ale přece jen nebezpečí neustále hrozilo. Seniv se krásně uvolnil a střelou slabší nohou na přední tyč trefil břevno z hranice pokutového území.

Naštěstí jsme na tuto šanci nalezli ráznou odpověď. Rozhodující gól padl po velmi pěkné přímočaré akci. Babický narýsoval krásnou přihrávku mezi obránce a Cejnar z nelehké pozice o tyčku dopravil míč do branky - 1:2. Konečně jsme mohli hrát do trochu otevřené obrany a neustále jsme hrozili z brejků. Bohužel naše řešení ideální nebylo, a tak jsme museli být neustále na špičkách. Naše obrana pracovala pozorně a když se soupeř dostal ke střele, vyrážel Pacovský. Po jednom z rohových kopů opět zvonilo břevno a dokonce dvakrát. Podvínovu hlavičku vyrazil náš brankář na břevno, kde se míč dvakrát odrazil a následně do bezpečí jej uklidil Kadlec. Závěr už se nesl v duchu našeho pozorného bránění a dvou šancí, kdy jsme mohli rozhodnout, ale Eichler nevyřešil přečíslení dobře a Geisslera vychytal Lončák. Vezeme si tak nesmírně cennou výhru.

Trenér Petr Vanko: "Věděli jsme, že Uhříněves bude hrát velmi organizovaně v pozorném hlubokém bloku a využívat každou šanci na brejk. To se potvrdilo. O to víc mě mrzí, že jsme úvodní branku nepřetavili ve větší klid na naše kopačky. Po vyrovnání jsme až do poločasu nenašli správný rytmus na skvěle bránící domácí a neustále jsme museli odolávat nebezpečným brejkům. Druhá polovina byla podstatně lepší, víc jsme využívali křídelní prostory a vytvořili jsme si šance a jednu z nich jsme naštěstí proměnili. Jsem rád, že to máme za sebou, protože to byl velmi těžký zápas s výborně organizovaným soupeřem a body odsud jsou nesmírně cenné."

Zápasy:

SK Čechie Uhříněves - FC Tempo Praha 1:2 (1:1)