FC Tempo Praha

Muži A: Brzký konec v poháru

11.9.2020 10:54   Petr Vanko  

Přeborová Dukla JM si postup zasloužila, i když výsledek 1:4 dění na hřišti neodpovídá.

Mezi mistrovskými zápasy jsme v pohárovém zpestření přivítali přeborovou Duklu Jižní Město. Proti favoritovi jsme začali beze strachu a možná jsme i hosty zaskočili aktivní hrou hned od úvodních minut. Hostující obrana nestíhala naší přímočarost a jen vinou špatného řešení jsme v několika velkých možnostech slavili pouze jednu vstřelenou branku. Soukalovu přesnou přihrávku zakončil s přehledem Klouček - 1:0. Bohužel jsme ale ostatní možnosti neproměnili a soupeř postupně začal ukazovat svou kvalitu. Pacovský si připsal několik vynikajících zákroků a držel nás ve hře. My jsme nebyli jen zatažení a hrozili jsme z každé možné situace. Bohužel jsme si pak vybrali špatnou chvilku a škobrtnutí znamenalo pro Kotlíka jednoduchou práci a dovedl míč do prázdné branky - 1:1. Vzápětí ten samý střelec nádherně zpracoval těžkou přihrávku a Pacovský skvěle zasáhl.

Do druhého poločasu jsme vstoupili znovu aktivně, měli jsme převahu, ale nic jsme z ní nedokázali vytěžit. Čekalo se, kdo udělá chybu, nebo jestli se rozhodne na penalty. Naneštěstí jsme další velkou chybu udělali my. Nejprve nepřesná rozehrávka, pak špatný odhad na míč a znovu dárek pro Kotlíka - 1:2. Snažili jsme se o vyrovnání, ale výborně pracující defenziva Dukly odolala všemu bez problémů, takže jsme prakticky neměli moc z čeho vyrovnat. Ve druhém poločase určitě stojí za zmínku velká šance Cejnara, ale obránci Dukly vše skvěle zablokovali, na druhé straně opět skvělá práce Kotlíka a střela z nelehké pozice do břevna. Prakticky v nastavení jsme ještě dostali dvě branky do otevřené obrany, a tak výsledek měl nakonec poměrně krutou podobu 1:4.

Trenér Petr Vanko: "Výborná zkušenost proti přeborovému týmu. Nesmírně těžký protivník, ale kluci se s tím popasovali se ctí. Bohužel jsme zápas rozhodli prakticky sami velkými chybami, což je určitě škoda, nijak to ale nesnižuje výkon některých hráčů, který vůbec nebyl špatný. Dukle k postupu gratulujeme, vyhrála zaslouženě, my se musíme z chyb poučit a být v útočné fázi výrazně efektivnější, protože vytěžit jen jednu branku z toho, co jsme měli, je prostě málo."