FC Tempo Praha

Muži A: Sedm střelců, sedm branek

14.9.2020 12:26   Petr Vanko  

Tempo si připsalo další tři body, Háje si odvezly debakl.

Po středečním vyřazení z poháru jsme si chtěli spravit chuť v domácím zápase s Hájemi. Zrodila se naprosto jasná záležitost, která našla v domácích řadách hned sedm střelců. Na první branku se však čekalo poměrně dlouho. Hráli jsme aktivně, měli jsme dobrý pohyb a Háje musely být neustále na pozoru. První zajímavý moment se zrodil po závaru před hostujícím brankářem. Faul na Babického nebyl odpískán, a tak jsme místo penalty museli čelit brejku Hájů, který skončil zakončením nad branku. Pak už bylo na hřišti jen domácí Tempo. Klouček obral o míč obránce, vnikl do pokutového území a jeho přihrávku uklidil do sítě Geissler - 1:0. Druhou branka přinesla velmi pěkná kombinace po ose Geissler, Trajhan, Perl a zakončující Trajhan se nemýlil - 2:0. Definitivní pojistku přidal ještě do poločasu Babický, který z těžkého úhlu potvrdil svůj um v zakončení - 3:0.

Třetí gól nás uklidnil a hosté ztratili chuť něco se zápasem udělat. Vstup do druhého poločasu jsme měli dobrý, ale pak už přišlo na řadu uspokojení a výrazně jsme polevili. To mohly využít Háje, ale ani jednu možnost nedotáhly do brankového vyjádření. Pak jsme ovšem znovu přeřadili na vyšší rychlostní stupeň a skóre začalo znovu narůstat. Eichler pěkně sklepl míč pod sebe a Sedlář dokázal obstřelit brankáře - 4:0. Pak se v pokutovém území prosadil Havlíček a jeho tečovaný centr dopravil do sítě Soukal - 5:0. Definitivní podobu výsledku daly dva pokutové kopy. Nejprve se nadechl k sólu Kadlec, obešel i posledního hráče, který ho srazil k zemi a Eichler se z penaltového puntíku nemýlil - 6:0. Po faulu na Soukala dostal příležitost napodobit ligistu Koláře i náš brankář Pacovský a rovněž se z pokutového kopu nemýlil - 7:0. V závěru jsme si ještě pohlídali čisté konto a připsali jsme si další tři body.

Trenér Petr Vanko: "Po dlouhé době trochu klidnější zápas s výrazným počtem vstřelených branek. Kluci si za dnešní výkon určitě zaslouží pochvalu. Měli jsme dost pohybu, byli jsme dostatečně rychlí a zároveň trpěliví a po zásluze jsme vyhráli. V sobotu nás ale čeká mnohem těžší prověrka na hřišti kvalitní Březiněvsi."

Zápasy:

FC Tempo Praha - FC Háje Jižní Město 7:0 (3:0)