FC Tempo Praha

U14: Konečně vítězné penalty

14.9.2020 22:05   Petr Havlíček  

V normální hrací době skončil zápas s Kladnem 2:2.

Třetí domácí mistrák jsme odehráli s dosud stoprocentním Kladnem a zápas byl vývojem podobný jako předchozí dva, ale jeho kvalita byla úplně jiná. První poločas se hrál vyrovnaný fotbal a ani na jedné straně nebylo velké množství gólových příležitostí. Nám se dařily standardní situace a právě z nich jsme měli dvě největší šance - po rohovém kopu a nepřímým kopem kousek za malým vápnem. Ani jednu jsme ale neproměnili. Kromě toho jsme měli spíše náznaky šancí nebo střely ze střední vzdálenosti, po akcích spíše středem hřiště. Soupeř hrozil hlavně po své pravé straně a právě odsud si vytvořil dvě situace, které skončily gólem. Opět jsme tedy odcházeli do šaten za nepříznivého stavu. I když kluci dokázali několikrát slušně zakombinovat a byli jsme celkem klidní na míči, chyběla nám větší odvaha a schopnost vzít si míč v těžkých situacích, jako by kluky svazovala "důležitost" zápasu, byť pro to v podstatě nebyl žádný důvod.

Do druhé půle jsme tedy chtěli tým hlavně uvolnit, což se podařilo, protože v první části poločasu jsme hráli spíše na polovině soupeře. Nabudil nás rychlý gól po přihrávce za obranu, potom jsme pokračovali v aktivitě a byli daleko odvážnější před bránou soupeře, což vyústilo v jednu další velkou šanci a nakonec ve srovnání patnáct minut před koncem zápasu. V té době jsme čekali, že nás branka nakopne k závěrečnému tlaku, ale opak byl pravdou a do konce jsme tahali jasně za kratší konec a přežili tři velké šance soupeře, včetně penalty. Zápas jsme ale do remízy dotáhli a bonusový bod získali dobře zvládnutým rozstřelem.

Zápas byl náročný a kvalitní z obou stran. První poločas byl vyrovnaný a celkem fotbalový, druhá půle už byla daleko větší boj, kdy jsme na začátku byli lehce lepší, ale závěrečný tlak Kladna byl drtivější. S kvalitním soupeřem zase vzrostla úroveň naší hry, která už byla daleko organizovanější s daleko lepším vnímáním prostoru na hřišti. Řekl bych ale, že klukům chyběla větší odvaha a sebedůvěra vymyslet něco navíc, takže musíme pracovat na tom, aby se i ve vyrovnaných zápasech nebáli vzít si míč a ukázat větší fotbalovou nadstavbu, kterou v sobě určitě mají. Kladnu děkujeme za kvalitní zápas a znovu za kluky děkuji a chválím rodiče za fantastickou podporu. Takhle by to mělo vypadat a jsem si jistý, že to kluci vnímají a hodně jim to na hřišti pomáhá.

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Kladno 2:2 (0:2), pen. 4:2