FC Tempo Praha

Muži A: Jednoznačná záležitost

5.10.2020 10:37   Petr Vanko  

Kyje se soustředily jen na obranu, přesto dostaly šest branek.

Netypicky jsme dohrávali další soutěžní kolo v neděli na závěr programu I.A třídy na perfektním hřišti TJ Kyje. Ze soupeře jsme měli respekt, protože poslední utkání odehrál velice dobře.

Vývoj zápasu byl ale trochu nečekaný. Kyje zalezly před vlastní branku a maličko to vypadalo, že na nějaké útočení úplně rezignovaly. Dokázali jsme toho využít a vytvořili jsme si šance, které pramenily z územní převahy. Bohužel jsme dokázali vstřelit jen jednu branku. Trajhan dostal přihrávku obloučkem od Kloučka, zpracoval si míč a obstřelil brankáře - 0:1. Pasivitu domácích jsme mohli trestat i nadále, ale bohužel jsme už míč do sítě nedostali. Po centru Trajhana se ocitl ve vyložené pozici Havlíček, ale bohužel z voleje neumístil míč mezi tři tyče. Tam se nevešla ani střela Kloučka z hranice pokutového území a po akci Valty jsme nedokázali jeho finální přihrávku zakončit. Místo výrazného náskoku jsme tak šli do kabin s hubeným vedením, a to ještě před poločasem nemuselo být ani to. V posledních minutách se totiž osmělili i domácí a předvedli, že dokáží být nebezpeční. Po nedobré komunikaci při centru se dostal ke střele Řehoř, ale neměl ideální pozici a Pacovský si vše pohlídal.

Druhá polovina už nabídla daleko větší gólové hody. Nejprve ale zahrozily Kyje po naší nepřesné rozehrávce, naštěstí jsme se dokázali vrátit do svých pozic včas. A pak už začala demolice domácí obrany. Zlom v zápase přinesla pohledná kombinační akce. Perl se uvolnil, prostrčil na rozběhlého Kloučka, který milimetrovým centrem našel na zadní tyči Cejnara a bylo to 0:2. Tutovka Kloučka pak skončila nad brankou, ale dlouho si Kyje neoddechly. Cejnar uvolnil Babického, ten si poradil s obráncem a trefil přesně na bližší tyč Pospíšila - 0:3. Stejný střelec se prosadil i hlavou po rohovém kopu Trajhana - 0:4. Další gól přinesla kombinace přes celé hřiště, Pytlíček se uvolnil, prostrčil na Soukala a ten ještě celou akci vyšperkoval přihrávkou na Trajhana, který střílel prakticky do poloprázdné branky - 0:5. Definitivní podobu výsledku proti již zlomenému soupeři dal ještě Cejnar, který proměnil nájezd po asistenci Trajhana - 0:6. Dokázali jsme tak zopakovat výsledek z domácího zápasu s Vršovicemi a po dlouhé době jsme oslavili výraznější výhru i na hřišti soupeře.

Trenér Petr Vanko: "Dnešní utkání bylo o trpělivosti, kterou jsme naštěstí měli. Mrzí mě snad jen to, že jsme nedokázali proměnit víc šancí v prvním poločase, ale naštěstí jsme to po přestávce vylepšili. Měl jsem trochu obavu, jak dokážeme na minulý zápas navázat, ale kluci k utkání přistoupili velmi zodpovědně a dalším skvělým týmovým výkonem vyválčili tři body. Po dvou výhrách 6:0 v řadě se špatně hledají nějaké chyby. Věřím, že nám to dodá chuť do další práce v tréninku a připravíme se na výborně hrající tým Pragy. Škoda, že to bude už bez diváků."

Zápasy:

TJ Kyje Praha 14 - FC Tempo Praha 0:6 (0:1)