FC Tempo Praha

Muži A: Konec vítězné šňůry

12.10.2020 14:09   Petr Vanko  

Tempo v domácím prostředí remizovalo s Pragou 1:1.

V desátém kole naše vítězná šňůra skončila a rozdělili jsme si body s Pragovkou za remízu 1:1. Náš soupeř je na třetím místě tabulky a v dosavadním průběhu podává velice dobré výkony.

FC Tempo Praha - TJ Praga 1:1 FC Tempo Praha - TJ Praga 1:1
Hrálo se na velmi těžkém terénu, který ještě zhoršovalo nevlídné počasí, a tak byl k vidění spíše boj, než pohledný kombinační fotbal. Oba týmy se střídaly v aktivitě a na obou stranách bylo hodně nepřesností. Bohužel se k nepřízni počasí přidala i drobná smůla při přímém kopu Pragovky, která se ujala vedení. Vystřelený míč se otřel o našeho hráče, chytil rotaci a doklouzal neomylně za tyč naší branky - 0:1. Snažili jsme se přidat na aktivitě, ale nedokázali jsme se dostat do kombinace. Míč nám odskakoval a zároveň po inkasované brance chybělo i více osobní odvahy. Na terén i počasí jsme si však postupně zvykali a získávali jsme stále více ze hry. Dokonce se nám podařilo i vyrovnat. Valta se obtočil okolo soupeře, přesně za obranou našel Babického, jehož centr srazil obránce do brankáře Kratochvíla a Cejnar byl dostatečně pohotový, aby zakončil do odkryté branky - 1:1.

Ve druhé polovině jsme dokázali být mnohem přesnější a několikrát jsme Pragovce dokázali zatopit. Nejblíže brance byl Babický, který pálil z velmi dobré pozice z voleje, ale bohužel přestřelil. V závěru ještě inkasoval Valta druhou žlutou kartu a následně červenou, ale i v deseti jsme se tlačili za vítězstvím. Po krásné kombinační akci dal pod sebe přihrávku Perl, Eichler trefil skákající míč na zadní tyč, ale bohužel chyběly centimetry. Na druhé straně ještě měla velkou šanci Pragovka, ale svoji možnost také nevyužila. Bojovné utkání týmů na špici tabulky tak skončilo asi spravedlivou dělbou bodů.

Trenér Petr Vanko: "Bohužel nám chvilku trvalo než jsme se srovnali s podmínkami, které panovaly v době zápasu a soupeř toho využil vedoucí brankou. Naneštěstí takové odrazy míče se stávají. Cením si, že i přes těžký terén to kluci nevzdali a zápas jsme mohli otočit. Na druhou stranu i Pragovka mohla v závěru vstřelit gól, takže z tohoto pohledu je remíza asi spravedlivá. Teď si trochu odpočineme a budeme čekat, kdy se zase budeme moct k fotbalu vrátit."

Zápasy:

FC Tempo Praha - TJ Praga 1:1 (1:1)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:54)