FC Tempo Praha

Muži A: Výhra nad vítězem přeboru

20.6.2021 23:14   Filip Šmídek  

Tempáci porazili rezervu Admiry, hattrickem se blýsknul záložník Trajhan.

Zápas jsme nemohli začít hůř a hned v první minutě nám ulítl rychlý křídelník, centr ve vápně si našel Pelikán a přesnou hlavou nedal šanci nejmladšímu hráči na hřišti. Nijak nás to nerozhodilo, dobře jsme kombinovali a celkem rychle otočili skóre. Nejdříve hezkou rychlou akci zakončil Trajhan po přihrávce Míky - 1:1. O pět minut později si odražený míč ve vápně našel opět Trajhan a poslal nás do vedení - 2:1. Nadále jsme byli lepším týmem, vypracovali jsme si hned několik obrovských šancí, ale nebyli jsme přesní. V závěru poločasu nás Admira zatlačila a po laciné ztrátě ve středu hřiště soupeř vyrovnal na 2:2.

Druhý poločas začal stejně jako ten první, velkou šanci Admira naštěstí nedala. Od té chvíle jsme byli lepším a nebezpečnějším mužstvem. V předfinální a finální fázi jsme byli málo důrazní a někdy moc zbrklí. V 70. minutě jsme šli opět do vedení, na centr Petržílky vyskočil nejvýše Ling - 3:2. Bohužel jen na chvíli, Admira po rychlé akci a nepohlídání hráče ve vápně srovnala na 3:3. Deset minut před koncem poslal krásný centr do vápna Perl na Trajhana a ten dal na 4:3 a zkompletoval hattrick. Závěrečná desetiminutovka patřila nám, ale bohužel se nám už nepodařilo navýšit skóre.

Ve velkém vedru jsme sehráli v hodně omlazené sestavě kvalitní zápas proti jednomu z nejlepších týmů přeboru. I když se stále nevyvarujeme v určitých fázích hry laciných a zbytečných ztrát, přesto musím kluky pochválit. Působili jsme fotbalovějším dojmem, byli silnější na míči, lepší pohyb a daleko přesnější a nebezpečnější v útočné fázi. Trochu jsem se bál, že po prostřídání upadne tempo hry, ale všichni mladíci, co nastoupili, podali velmi dobrý výkon a to někteří měli dopolední zápas v nohách.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Admira Praha B 4:3 (2:2)