FC Tempo Praha

Muži A: Vítězná přestřelka ve Slivenci

19.7.2021 20:52   redakce  

Tempo na hřišti ambiciózního soupeře zvítězilo 6:3.

Nedělní sluneční počasí a velmi pěkně připravená tráva na Slivenci slibovaly divácky zajímavou podívanou dvou favoritů obou skupin I.A třídy. Celkem padlo 9 branek, takže se přihlížející určitě nenudili.

Náš tým byl po celý zápas silnější na míči a zejména v prvním poločase jsme dokázali domácí zatlačit, ale gólové vyjádření nám bohužel chybělo. Ujala se jen střela Cejnara po samostatné akci - 0:1.

Druhý poločas byl trochu rozháranější, hrálo se víc nahoru - dolů a chyběl nám větší klid a trpělivost v rozehrávce. Po dalších neproměněných šancích se domácí z první střely na branku radovali z vyrovnání po úspěšné hlavičce - 1:1. Tato akce odstartovala přestřelku se šťastným koncem pro Tempo. Nejprve přešel Babický přes dva hráče a jeho snažení dorazil Šmídek - 1:2. Pak opět po centru hlavou domácí vyrovnali - 2:2. Za minutu nám vrátil vedení Kadlec po akci Linga a Cejnara - 2:3, abychom zase za pár chvil o vedení přišli, nečekaně ze třetí střely na branku a potřetí po centru hlavou - 3:3. Netrvalo ale dlouho a zase jsme vedli. Babický uvolnil Pytlíčka - 3:4. Další drama už se nekonalo. Domácí odpadli a když Babický s Pytlíčkem krásně rozebrali domácí obranu, bylo to 3:5 po lobu druhého jmenovaného. Razítko na naše vítězství zajistil Ling po uvolnění Cejnara - 3:6.

Trenér Petr Vanko: "Potěšilo šest vstřelených branek a několik velmi dobrých momentů v rozehrávce a přechodové fázi. První poločas jsme odehráli velmi slušně, ale ve druhé polovině jsme v určitých chvílích neměli hru vůbec pod kontrolou a dopouštěli jsme se mnoha ztrát míče. V závěru domácí odpadli. Zápas jsme tak rozhodli, ale vzhledem k počtu vytvořených šancí a situací ve finální fázi jsme měli rozhodnout daleko dříve."

Zápasy:

TJ A.F.K. Slivenec - FC Tempo Praha 3:6 (0:1)