FC Tempo Praha

Muži A: Spokojenost i přes porážku

28.7.2021 14:10   redakce  

Na hřišti tradičního soupeře AFK Podolí jsme sehráli generálku na sezónu. Domácí vyhráli 4:2.

Příprava to byla naprosto perfektní, zápas přesně splnil, co jsme očekávali a výborně nás připravil na první mistrovské utkání. Odhalily se naše slabiny a naopak jsme upevnili i některé již zažité a dobré návyky, které máme.

První poločas vyzněl v náš prospěch, ale skončil remízovým výsledkem. Měli jsme převahu, kterou dokázal zúročit Babický po pěkném prostrčení od Pytlíčka středem hřiště - 0:1. Ten samý hráč mohl přidat i druhou branku, ale skvěle chytající Šumník domácí podržel. Další náznaky jsme nedotáhli a inkasovali jsme vyrovnání do šatny. Špatně rozehraný aut, namazali jsme domácím do brejku, kteří ho vyřešili perfektně a na střelu do prázdné branky neměl Pacovský nárok - 1:1.

Ve druhém poločase jsme se dokázali v rozehrávce více zklidnit a ubylo neadresných nákopů do připravené obrany. Bohužel jsme byli na štíru s řešením útočných situací okolo pokutového území a důrazně bránící domácí dokázali odolat. Bohužel my jsme se okénkům v obraně vyvarovat nedokázali a domácí odskočili na rozdíl dvou branek - 3:1. V mezičase ještě šel sám na branku Sedlář, ale skvělý Šumník jen potvrdil svůj vynikající výkon a na druhé straně se zaskvěl Kuchař po střele z voleje. Domácí brankář byl krátký už jen na jednu střelu. Babický prostrčil míč Tomáši Havlíčkovi, který posadil na zadek dva obránce a s přehledem zakončil - 3:2. Do konce jsme si vytvořili tlak, ale zmiňovaný důraz nám už prostě chyběl a fyzické síly ubývaly. V závěru jsme si ještě vyzkoušeli přímý kop bez brankáře a Podolí do prázdné branky přidalo definitivní razítko na výsledek - 4:2.

Trenér Petr Vanko: "Vyzkoušeli jsme si hru proti výborně bránícímu soupeři, který měl ve svém středu zkušené hráče. Výborná příprava. Našli jsme pár věcí, na kterých musíme pracovat, zejména v řešení finální fáze a důrazu v osobních soubojích, kde prostě musíme přidat a kluci to v sobě mají. Dneska rozhodla větší motivace a chtění domácích hráčů a pokud chceme vyhrávat, tak tuhle mentalitu prostě musíme změnit. Výborná zkušenost to byla i z hlediska důrazu a tvrdosti domácích, kde se vymykal pouze jeden nesmyslný zákrok po odpískání, který se naštěstí obešel bez zranění."

Zápasy:

AFK Slavoj Podolí Praha - FC Tempo Praha 4:2 (1:1)