FC Tempo Praha

Muži A: Spokojenost jen s půlhodinou

9.8.2021 19:33   redakce  

Tempo získalo další tři body za výhru 4:1 nad Trojou.

Po kanonádě proti Xaverovu jsme ve druhém domácím utkání v řadě přivítali Troju. Před zápasem jsme si připomínali drama, které jsme udělali ze zápasu v loňské sezóně, kdy po jasném úvodu a vedení 3:0 přišlo snížení na 3:2 a obava o výsledek až do posledních minut. Scénář se částečně opakoval i letos. Prvních 30 minut připomínalo minulé kolo, soupeře jsme jasně přehrávali a dostali jsme se do vedení. Nejprve střelu Jakuba Havlíčka vytěsnil brankář Nosko na břevno, ale ten samý hráč pak v 16. minutě propálil vše, co mu stálo v cestě a vedli jsme 1:0. O pár minut později se uvolnil na hranici pokutového území Klouček a další přesná střela ze střední vzdálenosti znamenala vedení o dvě branky - 2:0. Výborně hrající Jakub Havlíček pak našel hezkou kolmicí Pytlíčka, který šel sám, ale jeho střela skončila na tyči. Troja se stále soustředila na pevnou obranu a půlící čáru prakticky nepřešla. I tak se ale zdramatizování výsledku dostavilo. Naprosto jsme podcenili zajištění na polovině hřiště a po této nedomluvě najednou běžel Solar na prázdnou branku a bylo to 2:1. Trefa do šatny a zbytečná komplikace.

Druhý poločas jsme soupeře opět přitlačili. Pytlíček šel znovu sám na brankáře, ale místo přihrávky na Kloučka do prázdné branky střílel jen do brankáře. Vše se definitivně zlomilo až v 57. minutě, kdy si po rohovém kopu našel míč v brankovém území Sedlář a dorazil jej do sítě - 3:1. Bohužel jsme si v koncovce několikrát úplně dobře neporadili, a tak naše dnešní střelecké trápení ukončil až vlastní gól hostů. Rohový kop tečoval hlavou Geissler a od nohy Falce se míč dokutálel za brankovou čáru - 4:1. Další branky se diváci nedočkali, a tak jsme si po trochu profesorském výkonu připsali druhou výhru.

Trenér Petr Vanko: "Spokojení můžeme být s prvními třiceti minutami. První poločas měl být minimálně o tři branky a nebylo by co řešit. Bohužel jsme šance nedali a naše podcenění při bránění soupeř potrestal. Po půlhodině jsme naprosto nepochopitelně začali hrát jen dozadu, místo sebevědomí přišel alibismus, a to Troja potrestala. Ve druhé polovině jsme opět byli daleko odvážnější na soupeřově polovině a znovu jsme si tvořili šance. Jsme rádi za další výhru, ale v Uhříněvsi tento výkon ani zdaleka nebude stačit na body."

Zápasy:

FC Tempo Praha - Sokol Troja 4:1 (2:1)