FC Tempo Praha

Muži A: Bod musíme brát

16.8.2021 21:08   redakce  

Na brzký gól domácích zareagoval po změně stran Babický a v Uhříněvsi se body dělily.

Sobotní velmi horké dopoledne mělo na programu šlágr kola I.A třídy, kdy jsme zavítali na hřiště Uhříněvsi. Očekávali jsme, že domácí budou dobře bránit a vyrážet do nebezpečných protiútoků. To se naplnilo a bohužel nám ještě úplně nehrálo do karet, že jsme hned z první akce inkasovali. Přímý kop trefil hlavou Mazanec a z velmi těžké pozice umístil míč za tyč - 1:0. Ideální scénář pro domácí a naopak pro nás velká komplikace. Velké horko a dobře bránící blok soupeře nám komplikovaly život. Nakonec jsme si však dokázali vytvořit dvě situace, kdy jsme aspoň jednu měli zakončit brankou. Bohužel jsme se zamotali do míče, a šanci jsme tak domácím ubránili sami. Naopak v nastavení jsme ještě mohli inkasovat, ale hlavičku Podvína vytáhl Pacovský.

Postupem času se nám dařilo domácí obranu trochu roztáhnout do šířky a hledat okénka. Bohužel jsme však dnes nebyli kvalitní v kombinaci a chyběla nám odvaha přejít přes protihráče. To pokračovalo i ve druhém poločase a po chybném zajištění se řítil Seniv sám na Pacovského, který si připsal další fantastický zákrok a udržel nás ve hře. Domácí svou šanci nedali, my ano. Babický si převzal míč, navedl ho do domácí obranné vozby, narazil si s Perlem a obstřelil Lončáka - 1:1. Nervózní závěr už žádnou větší šanci nenabídl, zejména i proto, že se víc přerušovala hra, a tak si obě mužstva rozdělila po bodu.

Trenér Petr Vanko:
"V Uhříněvsi je to vždy strašně těžké a letos mají určitě silnější tým než loni. Pro nás nejhorší možný začátek a ten určil ráz celého utkání. Dnes bych nedokázal vyzdvihnout ani velký počet individuálních výkonů, protože hráčů, kteří obstáli, bylo opravdu málo. Bod musíme brát, protože cenu určitě mít bude, ale ve středu na Spojíchi musíme udělat pro výhru daleko více. Zejména výkon ofenzivních hráčů pro mě byl velkým zklamáním."

Zápasy:

SK Čechie Uhříněves - FC Tempo Praha 1:1 (1:0)