FC Tempo Praha

Muži A: Vítězství rozdílem čtyř branek

23.8.2021 14:12   redakce  

Výhru nad Hájemi režíroval benjamínek Jakub Havlíček.

Anglický týden jsme končili domácím zápasem s Hájemi a po dvou zápasech jsme zase okusili chuť vítězství. Po předchozích nezdarech, kdy se nám vyhrát nepodařilo, jsme dnešnímu zápasu uzpůsobili taktiku i sestavu tak, abychom si vytvořili více šancí. Od prvních minut jsme se do Hájů pustili a vytvořili si převahu, kterou jsme dokázali přetavit v brankové vyjádření. Perl přiťukl míč Havlíčkovi, který se uvolnil a trefil krásně k tyči - 1:0. Zanedlouho se úspěšný střelec přeměnil do úspěšného nahrávače a Klouček uspěl v hlavičkovém souboji a s boulí na hlavě slavil druhou trefu Tempa - 2:0. Do poločasu jsme mohli přidat více gólů, ale bohužel jsme šancemi pohrdli, nebo nám chyběl pověstný krůček. Hosté hrozili zejména šikovným Souchou, který využil naší chyby v rozehrávce a jeho lob naštěstí skončil těsně nad břevnem.

Po přestávce jsme znovu Háje zmáčkli, ale bohužel pověstná pojistka "Csaplárovy pasti" se ne a ne dostavit. Některé šance více než volaly po gólu, ale bohužel jsme nedokázali dostat klid do ochozů i na naše kopačky. Málem tak přišel trest. Nedůrazný odkop poslal Háje do brejku, Soucha se ocitl sám před Pacovským a ten potvrdil, že je v posledních zápasech velkou oporou a hostujícího kapitána vychytal. Definitivní tečka přišla až v posledních deseti minutách. Po pěkné přihrávce před branku se prosadil Pytlíček - 3:0 a z rohového kopu hlavou Kadlec - 4:0. Na obě branky si připsal asistenci Kuba Havllíček - v zápase 1+3.

Trenér Petr Vanko: "Neexistovalo pro nás nic jiného než vyhrát. Konečně jsme se přinutili daleko více běhat, a to hlavně sprintem, bez míče, a hostující obrana tak měla od začátku plné ruce a nohy práce. Vyhráli jsme naprosto zaslouženě. Pořád ale musíme pracovat na zakončení, protože soupeř byl prakticky až do konce na dostřel a kdyby snížil, tak bychom si všechny ty neproměněné šance začaly vyčítat."

Zápasy:

FC Tempo Praha - FC Háje Jižní Město 4:0 (2:0)