FC Tempo Praha

U15: Škoda gólu v nastaveném čase

24.8.2021 20:54   Petr Havlíček  

Aritma vyrovnala na samém konci zápasu na konečných 2:2.

Skoro po roce jsme zase hráli mistrovský zápas a v úvodu proti Aritmě byla na klucích znát velká chuť. Prvních 15 minut jsme byli velmi aktivní, hráli hodně na polovině soupeře a vytvořili si dvě slibné šance a další náznaky z akcí po křídlech a dobře zahrávaných rohových kopech, nic z toho jsme ale nevyužili. Postupem času ale začal soupeř více hrozit jednoduchým přechodem nahoru, kdy jsme vzadu nezvládali vyhrávat souboje a pobírat jejich dlouhé míče. To vyústilo gólem ze standardní situace, kdy jsme nechali soupeře zakončovat nohou poměrně daleko od brány. Přestože jsme do té doby měli více ze hry, úvodní gól nás položil a mohli jsme inkasovat ještě jednou po špatně odhadnuté situaci po naší standardce.

Do druhé půle jsme šli s odhodláním zápas otočit, ale přibylo nepřesností a zbytečných ztrát míče jak ve středu hřiště, tak v útočné třetině. Přesto jsme si dokázali vytvořit tři stoprocentní šance, ze kterých jsme ovšem ani jednu nevyužili. Aritma dál hrozila hlavně z brejků po jejich levé straně, které nám postupem času dělaly větší a větší problémy. Kýžené vyrovnání nakonec ale přišlo, když se 20 minut před koncem po přihrávce pod sebe dobře zorientoval Franěk. Místo, aby nás tento gól uklidnil a nakopl, ale byla hra daleko hektičtější, čemuž přispělo i zranění stopera Veselého - už třetí naše vynucené střídání zápasu. Od té doby se Aritma dostala do víc nadějnějších příležitostí, ale třetí gól utkání jsme dali my - v 78. minutě po standardní situaci si odražený míč našel opět Franěk a přeloboval gólmana. Zápas jsme ale bohužel vítězně nedohráli, přišla laciná ztráta na polovině soupeře, dlouhý míč, který jsme zahráli do autu a po jeho zahrání nádherná střela z dálky, která skončila na břevně. Odražený míč jsme asi na pět pokusů nedokázali odehrát pryč, a tak propadený balón skončil na noze samotného hráče Aritmy, který už v nastaveném čase vyrovnal na 2:2.

Protože penalty jsou od letošního ročníku zrušeny, zápas skončil remízou, která je pro nás zklamáním. Měli jsme daleko víc vytěžit z úvodního tlaku, řady rohových kopů a průniků do pokutového území. Po celý zápas jsme asi byli lehce aktivnějším týmem na míči a vytvořili si dost vyložených šancí, jenže ty jsme trestuhodně zahodili, a gólových šancí měla celkem dost i Aritma, když jsme nebyli při bránění v řadě situací dostatečně agresivní a důslední. Šance na odčinění ztráty ale přichází už ve čtvrtek na půdě Petřína Plzeň, kde určitě musíme být daleko důraznější při bránění a lépe proměňovat gólové šance.

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Aritma Praha 2:2 (0:1)