FC Tempo Praha

U15: Naivní fotbal v Plzni

27.8.2021 23:26   Petr Havlíček  

Tempáci se trápí při proměňování jasných šancí.

První poločas s Petřínem Plzeň byl jako přes kopírák zápasu s Aritmou. Do zápasu jsme celkem dobře vstoupili, v prvních dvaceti minutách si vytvořili minimálně dvě stoprocentní šance a další dvě pozice, které při trochu lepším řešení měly skončit minimálně nebezpečnou střelou na bránu, jenže jsme z těchto situací bránu ani netrefili. A tak přišel zasloužený trest, kdy jsme po ztrátě míče byli roztažení, špatně nabrali hráče ve vápně a dostali na 0:1. První obdržený gól nás stejně jako minulý víkend hodně rozhodil a tentokrát jsme si to "vyžrali" až do dna, když jsme sice pořád tak nějak obléhali bránu Petřína a měli další zakončení, ale soupeř ze dvou rychlých křídelních útoků ještě dvakrát udeřil. Přestože jsme na začátku měli velké šance a jsem přesvědčený, že jsme měli jít do vedení, celkovému výkonu v první půli do ideálu chybělo hodně, ať už agresivitou, řešením v předfinální fázi i pohybem a kompaktností.

Do druhé půle jsme změnili rozestavení a vše výše uvedené zlepšili, ale gól ne a ne přijít. Naopak Petřín se dostal nejprve do jedné vyložené šance a potom opět po rychlém náběhu i díky šťastné teči odskočil už na čtyři góly. Až v posledních dvaceti minutách jsme začali naše akce a šance proměňovat, jenže góly přicházely v rychlém sledu i na druhé straně, až se skóre zastavilo na strašidelném výsledku 3:6.

Z utkání mám rozporuplné pocity. Na jednu stranu jsme si opět vytvořili velké množství šancí, a kdybychom dali první gól, zápas by podle mě vypadal úplně jinak. Těžko ale můžeme pomýšlet na lepší výsledky, když jasné šance neproměníme. Kluci se musí ve finální třetině a ve vápně hlavně zklidnit, dát si ještě dotek nebo jít blíž k bráně a jen uklízet. Na druhou stranu obdržených šest gólů je v této kategorii opravdu hodně, bránili jsme strašně daleko od sebe a pořád je třeba hodně přidat v agresivitě a důrazu ve vápně. Zatímco my se na gól nadřeme, soupeři stačí rozběhnout se za obranu po stranách a hned je v šanci. Hrajeme v tomto ohledu pořád moc dětský a naivní fotbal.

Zápasy:

SK Petřín Plzeň - FC Tempo Praha 6:3 (3:0)