FC Tempo Praha

Muži A: Povedený obrat v Březiněvsi

30.8.2021 22:37   redakce  

Při výhře 5:3 se třikrát gólově prosadil útočník Babický.

Zápas v Březiněvsi byl zasazen do oslav 100 let místního fotbalu, ale díky pěti brankám v domácí síti jsme příliš dobrým gratulantem nebyli.

Vývoj utkání byl však pro diváka atraktivní a až do posledních minut se bylo na co dívat. Dobře jsme začali, když Kleček prostrčil míč na Cejnara, který se z hranice pokutového území trefil přesně k tyči - 0:1. Bohužel se pak projevilo, že stále sbíráme zkušenosti s dospělým fotbalem a místo klidného čekání na pojišťovací gól jsme začali vyrábět nedisciplinované fauly, inkasovali jsme žluté karty a domácí výsledek otočili. Nejprve Fiala zahrál perfektně přímý kop na zadní tyč a Pfeifer se hlavou nemýlil ve třetím zápase po sobě - 1:1. Březiněvsi to vlilo krev do žil a my jsme začali hrát nervózně. Do vedení domácí šli po mírně sporném momentu, kdy se naši dva hráči srazili čelem, jeden zůstal ležet, čekali jsme přerušení hry, ale domácí hráli dál, Špaček šel sám na branku a k tyči zakončil - 2:1. Celá situace trochu na hraně, ale tak či tak opět naše nezkušenost, že jsme úplně přestali hrát a spoléhali na hvizd rozhodčího.

TJ Březiněves - FC Tempo Praha 3:5 TJ Březiněves - FC Tempo Praha 3:5
O přestávce jsme si museli důrazně připomenout, že tudy cesta k výhře nevede a druhý poločas to padlo na úrodnou půdu. Přidali jsme v pohybu, kvalitě i nasazení a domácí obrana začala být více a více pod tlakem. Hned tři minuty po poločasové pauze našel Perl krásnou přihrávkou Babického a jeho střela skončila přesně za tyčí - 2:2. Bylo nás plné hřiště, ale bohužel přišla studená sprcha. Přímý kop Fiala překvapivě místo centru trefil o bližší tyč do branky a Pacovský se natahoval marně - 3:2. Nás to ale nezlomilo, Tomáš Havlíček chytrou přihrávkou uvolnil Babického, který se ještě zbavil obránce a pokračoval ve svém střeleckém představení - 3:3.

Už už jsme se radovali z otočení výsledku po hlavičce Kadlece, ale Píša předvedl skvělý zákrok a míč vytáhl z brankové čáry. Těžko říct od naší střídačky, ale i dle domácích diváků jsme asi přišli o regulérní branku. Hodinky rozhodčího ale nepískaly a video se v I.A třídě nevyskytuje, takže jsme museli dát jiný gól. Nakonec jsme se dočkali dvou. Klouček si naběhl za obranu, dostal obránce pod tlak a z jeho práce těžil Babický střelou do prázdné branky - 3:4. O vyrovnání jsme se nakonec strachovat nemuseli, hráli jsme aktivně a náskok jsme ještě pojistili. Dušek trefil břevno a druhý pokus Kadlece už skončil v síti - 3:5.

Trenér Petr Vanko: "Poprvé v sezóně jsem měl pocit, že děláme pro výhru víc, než je standard. Druhý poločas byl velmi dobrý a kluci si to odmakali. Za poctivou práci přišla odměna a otočili jsme zápas proti velmi těžkému soupeři. Chtěl bych, aby se vůle a nasazení propsala i do dalších zápasů a tréninků, protože je to skvělý pocit vidět kabinu po takové výhře a užít si to."

Zápasy:

TJ Březiněves - FC Tempo Praha 3:5 (2:1)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:56)