FC Tempo Praha

Muži B: Otočka v Bohnicích

2.9.2021 21:46   Jiří Nechvíla  

Umí útočník Pfeifer rozpoznat pravou a levou stranu?

Prvně se omlouvám za pozdní dodání článku k zápasu. Vzhledem k mé nečekané nepřítomnosti u zápasu jsem se pokusil článek udat někomu jinému. Jak se ukázalo, byl to nadlidský úkol, a nakonec to opět zůstalo u mě.

Samozřejmě jsem mohl článek udat trenérům, ale… Petra Dedka jsem okamžitě v hlavně zamítnul, jelikož jsem se ze zápasu omluvil dvacet minut před srazem. Tím bych Petrovi dost nabil téma článku a Petr umí v tomhle ohledu střílet dost přesně. Jirkovi Hronovi jsem to svěřit nechtěl, jelikož i při desetigólové smršti Řepům napíše článek o průběhu zápasu, a to opravdu, ale opravdu, nikoho nebaví čist.

Proto jsem kontaktoval mé dva spoluhráče, kteří již mají s psaním článku nějaké zkušenosti. Nejdříve jsem zavolal Ondrovi Švábovi, ale ten mi sdělil, že nemá čas. Tak jsem ihned zkusil zavolat Páťu Barocha, ale ten mi sdělil, že také nemá čas. Ostatním klukům z týmu jsem to dát nemohl, jelikož jsou buď negramotní, neochotní nebo líní a někdo dokonce i smrdí a nemyje si vlasy.

Proto jsem se tedy rozhodl, že článek napíšu nakonec já. Nejdříve jsme si to chtěl ulehčit a napsat článek o Pedrovi. Nevrlý důchodce s knírkem je článková jistota, ale rozhodl jsme se jít těžší cestou. V úterý jsem sesbíral na tréninku nějaké informace o zápase a naspal regulérní článek.

Do zápasu jsme údajně vstoupili aktivně, ale bohužel došlo k nedorozumění v naší obranné řadě, kdy se ve snaze odehrát vysoký balón srazili hlavami Páťa a Vito. Díky tomu jsme vyslali do samostatného nájezdu protihráče a ten rozvlnil naši síť. O poločase si vzal slovo Jirka Hron a emočním proslovem namotivoval hráče, aby ve druhém poločase otočili utkání. Nejprve se trefili dva mladící v naší sestavě. Zejména druhý jmenovaný mi připomněl jednu českou pohádkovou klasiku. Následně proměnil pokutový kop Ondra Šváb a tečku za vítězstvím udělal Majkl, díky nezištné průnikové přihrávce Pepy Kloudy.

Během zápasu se také zjistilo, že Radim Pfeifer neumí strany. Petr ho poslal v průběhu zápasu na pravou stranu zálohy, ale Radim začal běhat na straně levé. Když na něj Petr nevěřícně gestikuloval, že vpravo není vlevo, začal Radim trochu zmatkovat, koukat se na ruce, aby následně začal běhat opačně. Když jsme tedy bránili, on útočil, když jsme útočili, Radim bránil.

Zápasy:

TJ Slovan Bohnice - Praha 8 - FC Tempo Praha B 1:4 (1:0)