FC Tempo Praha

Muži A: Trpělivost přinesla tři body

6.9.2021 11:42   redakce  

Tempo dokončilo anglický týden výhrou 3:0 nad Vršovicemi.

Anglický týden nás zastihl v dobré formě a třetí zápas v sedmi dnech jsme dokázali vyhrát. Po Březiněvsi, poháru s kunratickým béčkem, jsme dokázali vyhrát i s Vršovicemi.

Prakticky před rokem jsme stejného soupeře doma zdolali 6:0 a hosté si toho byli asi vědomi. Hráli daleko organizovaněji v obraně a prakticky celé utkání se nám těžko hledaly skulinky, které by pak vedly k šancím. Na druhou stranu kromě dlouhých autových vhazování si Vršovice nevytvořily žádné nebezpečí před naší brankou, a i naší defenzivu tak musíme pochválit. V prvním poločase byla k vidění jen jedna vstřelená branka. Centr posunul Klouček k Perlovi a ten z bezprostřední blízkosti usměrnil míč do branky - 1:0.

I po změně stran soupeř taktiku nezměnil a vzhledem k tomu, že jsme hostující autová vhazování dokázali pokrýt, tak si Pacovský moc nezachytal. Neustále jsme se snažili tlačit za druhým gólem, a to se nakonec podařilo. Naši útočníci si pěkně vyhověli v náběhu, Perl poslal míč za obranu a Babický přehodil vybíhajícího brankáře - 2:0. Definitivní tečku dal zápasu Rakušan, který po minutě pobytu na hřišti využil rozestupující se obranu Vršovic. Střela k tyči zapadla přesně tam, kam měla - 3:0.

Trenér Petr Vanko: "Bylo to hodně o trpělivosti, kterou jsme nakonec měli a zápas jsme rozhodli. Úchvatná podívaná to nebyla, ale vyhráli jsme a soupeři jsme do ofenzivy nedovolili prakticky nic. Určitě chválím zodpovědný přístup k utkání a věřím, že na to navážeme i v Kyjích."

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Union Vršovice 3:0 (1:0)