FC Tempo Praha

U15: Srdnatý výkon proti Kladnu

7.9.2021 12:09   Petr Havlíček  

Při jasné výhře 4:0 se dařilo se kapitánu Váňovi, jenž dal všechny čtyři tempácké branky.

FC Tempo Praha - SK Kladno 4:0 FC Tempo Praha - SK Kladno 4:0
Na domácí půdě jsme přivítali silné Kladno, se kterým jsme se už kromě mistráků utkali i v několika přípravných zápasech. Věřili jsme, že navážeme na solidní herní pasáže z předchozích zápasů a že budeme hrát sebevědomě a agresivně. Úvod jsme ale tentokrát příliš nezachytili, nesrovnali jsme se s rychlostí utkání a spoustu situací jsme si na vlastní polovině na zvlhlém terénu ještě ztížili. Z tlaku jsme se dostali až tím, na co jsme předchozí duely čekali - vstřelit první gól. To se povedlo ve 13. minutě z penalty a od té doby šel náš výkon nahoru, dokázali jsme získávat míče ve středu pole, neustále na soupeře tlačit a vytvářet si zajímavé příležitosti kolem brány Kladna. Z toho jsme vytěžili do přestávky další dvě branky.

Do druhé půle jsme nechtěli v našem dobrém výkonu polevit, ale prvních dvacet minut bylo z hlediska aktivity a ofenzivy skoro nulových. Nedařilo se nám přecházet nahoru jako v první půli, ale přestože se hrálo víc na naší polovině, do jasných šancí se Kladno naštěstí nedostávalo. Bylo důležité, že jsme neinkasovali, a postupem času jsme se dokázali na míči zlepšit a v závěru jsme ho s přehledem udrželi na kopačkách a také se dostávali víc k ohrožení soupeřovy brány. Deset minut před koncem skvělý individuální i týmový výkon korunoval čtvrtým gólem Váňa a pak už se zápas více méně dohrával.

Celkově jsme zápas zvládli velmi dobře, především za první půli si kluci zaslouží velkou pochvalu. V týdnu jsme se bavili, že k naší fotbalovosti a herní stránce musíme přidat větší rvavost a odhodlání, zkrátka nechat na hřišti něco navíc. To se tentokrát podařilo, byli jsme maximálně soustředění a agresivní, u spousty míčů hlavně v první půli jsme byli dříve než soupeř. Řekl bych, že i v těžších chvílích jsme celkem dokázali udržet klid na míči. Ve druhé půli na nás možná byl až moc vidět strach, aby se utkání nezkomplikovalo, takže přišly některé slabší pasáže. V souhrnu to ale tentokrát byl vyspělý výkon a fajn den, který si řada kluků protáhla na Tempu až do večerního zápasu áčka.

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Kladno 4:0 (3:0)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:54)