FC Tempo Praha

U14: Marné dobývání obrany

7.9.2021 23:05   Antonín Plachý  

Tempáci nedávali šance a podlehli Kladnu 2:3.

FC Tempo Praha - SK Kladno 2:3 FC Tempo Praha - SK Kladno 2:3
Zápas s Kladnem ukázal, jak těžké je vyhrát, i když jste lepší a musíte se dostat do zavřené obrany. Kladno bylo v podstatě podobným soupeřem jako Admira a kdyby to bylo po prvním poločase 5:1 pro nás, tak by to bylo spravedlivým obrázkem hry.

Je jasné, že když chybí několik hráčů, kteří tým táhnou a o poločase odejdou další čtyři hráči, že to bude těžší, ale stejně bychom nějak střídali. Kluci, kteří hráli, v podstatě v srpnu moc netrénovali, shodou okolností se ocitli na hřišti všichni najednou, ale i tak bylo více fotbalovosti na naší straně. Ještě pár minut utkání a věřím, že bychom vyrovnali.

Na druhou stranu je třeba říci, že soupeř bojoval urputně a nám v některých okamžicích ta bojovnost chyběla, tvrdost v soubojích. Ale asi méně než klid v zakončení. Pro nás to znamená ještě větší význam tréninku střelby, když ho děláme. Jak důležité je se soustředit na každou střelu a situace před a po. Rozhodují okamžiky, kdy se dávají góly a Kladno bylo v tomto efektivnější.

Tady bych ještě pochválil Nikiho za chycení dvou dobrých šancí soupeře a Komára, který přišel do pole, vnesl tam aktivitu a zaslouženě dal gól. Obecně se dá říci, že nám poslední zápasy ukázaly schopnost hrát útočně a vytvářet si šance, ale jejich proměňování se může velmi zlepšit. V obraně máme větší problém s rychlými brejky, kde se nedostáváme dobře do těla protihráči a i tady se můžeme hodně zlepšit.

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Kladno 2:3 (0:1)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:43)