FC Tempo Praha

Muži B: Prachy se vydělávají těžce

8.9.2021 22:33   Patrik Baroch  

Zajímavější situace přišly po zápase, neboť se domluvila výkopná.

Jirka "majitel dresů" Nechvíla na fotce úplně vpravo dole. Pro Radima: je to ten fotografující stín v rohu. Jirka "majitel dresů" Nechvíla na fotce úplně vpravo dole. Pro Radima: je to ten fotografující stín v rohu.
Předně bych chtěl poděkovat Jirkovi Nechvílovi za to, že mě považuje za gramotného a snad i nesmradlavého. Ve druhé řadě bych mu ale vyčetl, že jsem až druhá volba za Ondrou Švábem. Nicméně článek jsem tentokrát na starost přece jenom dostal já, tak přejděme k němu.

Ještě z kabiny bych vypíchl dvě věci. První je, že Nechva, asi aby odčinil pozdní omluvu ze zápasu z minulého týdne, nám obstaral nové dresy, což mu sice v sestavě zajistilo první místo pod čarou, ale přesně 0 minut herního času. Druhá věc se týká Kuchyho, kterému naopak místo v sestavě zajistil jednak fakt, že přišel a jednak fakt, že si s sebou vzal rukavice. Jenomže aby měl klid na poradách v práci, tak potřeboval, abychom vyhráli a vstřelili aspoň tři góly, motivací nám měly být dvě flašky. Při pohledu na výsledek je jasné, že lahve byly plně využity, to bych ale předbíhal.


V zápase samotném šlo pak tzv. o šest bodů a někomu možná i o život. Hlavně Vita prý bolela záda už po rozcvičce a ani rozhodčí, který jinak otěže utkání svíral poměrně pevně (i když se mu pod nimi střídali koně), zápas málem nedokončil. Abych ale v zápasovém článku nepsal příliš o zápase a nikoho nenudil, tak podrobnější přepis toho nejzajímavějšího si můžete pořídit například ZDE. (Nejedná se o placené promo, ačkoli vzhledem k množství intelektuálů v našem B-týmu jsme případné spolupráci jistě otevřeni. Platíme vysoké pokuty nízkému Hrombácovi vysokého postavení, a tak si hodnotná díla světové literatury musíme půjčovat, čímž se inteligence v šatně rozrůstá pomaleji.)

Home office Ondry Švába Home office Ondry Švába
Dále už nechme zápas zápasem, nudná statistika jako 5 gólů, 2 penalty, 2 červené karty nebo 1 sražený rozhodčí nikoho nezajímá. Zajímavější situace přišly po zápase, neboť se domluvila tzv. výkopná. Moc lidí neuvítalo, že vyšla na neděli, ale holt se nedalo nic dělat, a tak si někdo vzal volno a někdo zase něco, po čem mu druhý den údajně není blbě. Mně teda blbě bylo. Ale patřím do skupiny lidí na home officu, takže jsem pondělí proležel online. Stejnou taktiku podle všeho zvolil Švábis, což dokládá fotkou kanceláře v posteli. Na čem všem v posteli pracoval nevím.

Volný den Jiřího Hrona Volný den Jiřího Hrona
Druhou skupinu lidí – i když skupina lidí asi není správné označení vzhledem k tomu, že se skládá jen z jednoho bývalého člověka - tvořil Jirka Hron. Ten, aby dokázal, že fotbalu, a hlavně pijatykám s ním spojeným, obětuje všechno, vzal si na druhý den dovolenou. Přesto ani on v pondělí nebyl úplně ve formě. Na fotce z oběda, kterou poskytl, je ze tří sklenic na stole totiž jen jedna naplněna alkoholickým nápojem.

Signifikantní pro třetí skupinu lidí, těch, kteří šli do práce je, že od nich žádné fotky nejsou. Alespoň o jednu fotku víc se dochovalo z pozápasového posezení. Dokumentuje Marťase, jak se bez dozoru v podstatě utrhnul ze řetězu.


Jean-Pendrek Sartre dumající nad revolucí proletariátu Jean-Pendrek Sartre dumající nad revolucí proletariátu
Kdo by naopak možná mohl být nově svázán více či méně pomyslnými řetězy je Vito. Že mu jde hlava kolem, ukázal už minulý týden, kdy mně jí srazil, z čehož pramenil jediný gól Bohnic. Vysvětlení přišlo po několika panácích a gólech Belgie do sítě naší reprezentace. Začala totiž kolovat informace, že má Vítek holku. Jindy v podnapilém stavu upovídaný Vito tentokrát jen tajemně mlčel a nad záhadnou femme fatale tak visí mnoho otazníků, z nichž většinu tam pověsil Sláva.

A protože podobně jako se říká o Las Vegas, že co se stane ve Vegas, zůstane ve Vegas, tak v pro naši potřebu upravené podobě: co se stane v hospodě, zůstane v hospodě, dokud se to nevyhodí, protože hospoda už zavírá, asi bych z večera neměl vyzrazovat více.

Vito vlevo a jeho holka (?) vpravo. Pro Radima jsou na fotce šipky. Vito vlevo a jeho holka (?) vpravo. Pro Radima jsou na fotce šipky.
Pokud jste dávali během čtení dobrý pozor (nebo pokud dočtete tuto větu), možná jste si všimli, že leitmotivy tohoto článku jsou práce a peníze, lidově řečeno prachy. A pokud jste dávali pozor během života, asi jste si všimli, že prachy se vydělávají těžce. Čímž jsem si, řekl bych velmi důmyslně, postavil oslí můstek k návrhu na nový pokřik. Rytmus (včetně humoru) si můžete naposlouchat ZDE a text nastudovat taky tam nebo přímo tady v článku: "Prachy se vydělávaj těžce, nemá je ten, kdo dělat nechce. Peníze, peníze, chci jich víc, a proto budu pořád dřít." Jestli zůstane starý Vysoký jalovec, nebo se ujme nový návrh, potažmo se přijde s něčím úplně jiným, se jistě dozvíte, protože plánujeme i nadále vyhrávat, a tedy i po zápase pokřikovat.

Na úplný závěr jsem byl požádán dvěma spoluhráči, jestli by mohli dostat také nějaký prostor v článku, aby mohli uvést některé věci na pravou míru, a tak: Radim (25) prý umí strany, jen pořád hledá tu pravou, a Zdeněk (36) se ptá, jestli je blonďatá.

Zápasy:

FC Tempo Praha B - TJ Avia Čakovice 3:2 (2:0)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:5)