FC Tempo Praha

U15/U14: Výhra nad děvčaty ze Sparty

9.9.2021 14:47   Eduard Binko  

V předehrávce Tempáci brali body za výsledek 4:0.

V úterý v podvečer jsme hned nastoupili k druhému zápasu sezony a výsledkově to dopadlo mnohem lépe. Zkusili jsme s kluky změnu rozestavení, se kterou se popasovali vcelku dobře. Zápas celkem ovlivnil rozhodčí, který si pískal tak nějak co se mu zlíbilo, ale tak nějak na obě strany stejně, jen to bylo úsměvné.

Celé utkání se hrálo prakticky na jednu branku, Sparťanky měly jen pár náznaků šancí, jinak se bránily statečně. My jsme opět místo jednoduché kombinace volili až příliš často individuální akce, které pak končily zbrklým odkopnutím nebo nabouráním do obránce. Naštěstí pro nás rozhodčí nepískl metrový offside při našem prvním gólu a pak jsme se celkem uklidnili. Nicméně neduhy naší hry stále přetrvávají, minimální pohyb bez míče, málo kombinace a zbrklé řešení situací. Ve druhé půli už to byly Sparťanky, kdo tentokrát odpadl fyzicky a hned, jak přestaly holky stíhat dostávat naše hráče na míči pod tlak, tak se projevila fotbalovost a utkání jsme rozhodli. Nakonec celkem jasně.

Jinak obecně platí - největší nedostatek malá nabídka do kombinace, volba příliš složitých možností a s tím spojené většinou individuální řešení akcí, což vede k hroznému množství ztrát a pak plýtvání energií. Jinak dneska hodně dobře kluci vyřešili aklimatizaci na 4-3-3, Bert velký dobrý na štítu v záloze.

Zápasy:

AC Sparta Praha dívky - FC Tempo Praha C 0:4 (0:0)