FC Tempo Praha

Muži A: Výborně zvládnuté oslabení

13.9.2021 8:37   redakce  

V divokém zápase Tempo dokázalo zvítězit v Kyjích 2:7 i v deseti hráčích.

Úvod zápasu vůbec nesignalizoval, že by se v Kyjích mělo něco dramatického dít. Dobře jsme zatlačili na rozehrávku soupeře, Pytlíček posunul Sedlářovi, který se pěkně uvolnil a prostřelil brankáře - 0:1. Pak jsme vstřelili po rohovém kopu druhý regulérní gól, který rozhodčí Halašta neuznal, a poprvé tak vstoupil velmi nešťastně do utkání. Bohužel další momenty rychle následovaly. Domácí Menšík neunesl nakopnutí ze souboje a šel si vyřizovat účty odporným šlapákem na stojnou nohu Sedláře, pro kterého zápas skončil a domácí hráč dostal pouze žlutou kartu. V dalším průběhu Menšík raději ze zápasu odstoupil.

Vytvořili jsme si pak několik tutových šancí, ale bohužel se ujala až čtvrtá v pořadí, když Cejnar dal pod sebe a Klouček se trefil - 0:2. Vzápětí to ale bylo o gól. Domácímu hráči se nepovedla střela, ale jeho pokus se stal naprosto přesným pasem za obranu, který usměrnil do sítě Trval - 1:2. Za pár minut bylo ještě hůř. Pytlíček padl v souboji s Davidem Vytlačilem, který se po něm prošel, náš hráč se zvedl, byl chycen do kravaty a vzájemné šťouchání rozhodčí ohodnotil červenou kartou pro Pytlíčka a žlutou kartou pro Tomáše Vytlačila.

Divoký první poločas sliboval drama i v tom druhém, ale nestalo se. V deseti jsme domácí jasně přehráli a ti měli problém vůbec překročit polovinu hřiště s míčem na noze. Absence jednoho hráče nebyla znát a kluci podali výborný týmový výkon. Naštěstí jsme to dokázali promítnout i do branek. Babický narazil Kloučkovi a ten dokázal obstřelit i hráče na brankové čáře a dal nám na kopačky klid - 1:3. Po přiťuknutí Cejnara se z dálky prosadil Tomáš Havlíček a prakticky bylo rozhodnuto - 1:4. Pak si dvakrát vzal slovo Dušek, nejprve trefil z těžké pozice z první na přední tyč přihrávku Cejnara - 1:5 a pak proměnil pokutový kop, který, přiznám se, ani nevím, za co byl nařízen - 1:6. V závěru ještě snížil Bačo, když doklepl nedůrazně odehraný míč z našeho pokutového území - 2:6 a definitivní podobu výsledku dal Mikuda po přihrávce Valty - 2:7.

Trenér Petr Vanko: "Za tři body jsme rádi, ale pocity z utkání mám tedy víc než rozpačité. Domácí jsme jasně přehráli a před kluky smekám, jak zápas zvládli v deseti a poprali se i s nepřízní osudu. V posledních utkáních mám opravdu dobrý pocit z přístupu celého týmu a vím, že některým se těžko kouše nižší minutáž, ale vždy se pro tým každý snaží odevzdat to nejlepší. Asi ani nemám chuť se vyjadřovat k tomu, co se dělo na hřišti, ale zákrok, jaký předvedl Menšík, tak to tam prostě nepatří a byl to hnus. Ani domácí nepochopili žlutou kartu. Jsem naštěstí rád, že delegát vše viděl přesněji a snad si rozhodčí Halašta jen vybral špatný den."

Zápasy:

TJ Kyje Praha 14 - FC Tempo Praha 2:7 (1:2)