FC Tempo Praha

Muži B: Čech klaunem

14.9.2021 22:19   Jiří Nechvíla  

Na co Matěj Čech myslel před a během zápasu s Meteorem, je záhadou. Na požárnice?

FK Meteor Praha VIII B - FC Tempo Praha B 0:8 FK Meteor Praha VIII B - FC Tempo Praha B 0:8
FK Meteor Praha VIII B hraje své domácí zápasy v Miškovicích (německy Mischkowitz). Žije tam přes 1 tisíc obyvatel, mají 361 domů a jedno fotbalové hřiště. Hřiště je to spíše vesnického typu, takže v trávníku můžete hledat čtyřlístky, po zapršení se pod lavičkami objeví šneci a jeden poločas hrajete do kopce a druhý z kopce. Že hrajeme právě v Miškovicích, nás trenéři upozorňovali na čtvrtečním tréninku a následně to napsali i do společného chatu. V době srazu zavolal Matěj Čech, kde jsme, že je tady sám a že mu to přijde trochu divný. Samozřejmě se nacházel v ulici U Meteoru. Někomu se to stát prostě muselo. Kouknul jsem na sestavu, zjistil jsem, že se opět nacházím první pod čarou, a tak jsme tedy nasedl do auta a zajel pro něj. Jako odčinění za svoji nedbalost musel Matěj pro zakopnutý míč nacházející se na jediném možném močícím místu hostujících laviček, které bylo plně pokrytý hustými kopřivami a nefungujícím, ale o to více rezavým a nebezpečným, plotem.

První poločas jsme vyhráli 3:0, kdy nás ale několikrát zachraňovala branková konstrukce.

FK Meteor Praha VIII B - FC Tempo Praha B 0:8 FK Meteor Praha VIII B - FC Tempo Praha B 0:8
O poločase se tak vehementně rozcvičoval Pendrek, že kopnul míč na střechu přilehlé hasičské stanice. Respektive jej kopnul na střechu střechy, tudíž tam, kam to vlastně ani kopnout nejde. Nejdřív to klasicky zkoušel nějak uhrát. Že jsme holt přišli o balon, že tam nikdo v neděli nebude, ale říkám mu, že může hořet i v neděli. A že kdyby v neděli hasiči nepracovali, tak by to bylo docela blbý. Takže si zašel zazvonit a poprosit. Samozřejmě tam někdo byl a když se zjistilo, kdo tam byl, tak rozcvička byla úplně o ničem jiném než jen o prostoduchém střelení balónu na bránu. Z prvního patra na terasu totiž vyšly dvě mladé požárnice. Jedna se ujala žebříku, nasadila si helmu a šla nám sundat balón. Čechýno šel okamžitě do půl těla, Moris se začal stavět na špičky a Matěj Štěpánek začal klikovat. Před zahájením druhého poločasu nám Matěj Čech ukazuje hrozně cool tričko, co má pod dresem.

Ve druhém poločase jsme přidali pět branek. Nutno podotknout, že rozhodčí byl po dlouhé době opravdu hodně kvalitní.

Ráno se klaunem probudíš, večer jako klaun usínáš. Matěj Čech se dostává na hřiště v 68. minutě. V 70. minutě nahrává na sedmý gól. V 85. minutě dostává žlutou kartu. V 86. minutě zapomíná, že dostal žlutou kartu. V 92. minutě přidává poslední branku zápasu. Zvedá ruce. Běží k našim lavičkám. Sundavá si dres. Ukazuje tričko trenérům. Trenéry to nezajímá. Rozhodčí reaguje. Rozhodčí tasí druhou žlutou kartu. Rozhodčí tasí červenou kartu. Čechýno je vyloučen. Petr Dedek mu říká, že je blbec. Rozhodčí ukončuje zápas. Všichni se smějou Čechýnovi. Čechýno o sobě říká, že je blbec. Je to klaun.

Zápasy:

FK Meteor Praha VIII B - FC Tempo Praha B 0:8 (0:3)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:3)