FC Tempo Praha

U15: Výhra díky standardkám

15.9.2021 11:25   Petr Havlíček  

Tempáci zvítězili v Písku jednoznačně 3:0.

Krásné slunečné počasí nás čekalo na dalším letošním výjezdu do Písku, kde jsme chtěli potvrdit roli favorita. Výkon ale měl tentokrát k ideálu daleko. Po celou dobu zápasu jsme víc drželi míč, ale proti pozorně bránícím domácím jsme si ze hry nedokázali vytvořit tolik vyložených příležitostí.

Prvních 15 minut se nám příliš nevydařilo, když jsme Písku dovolili jejich jedinou vážnou šanci, kdy po rohovém kopu trefili tyč. Ve zbytku poločasu byl průběh pořád stejný – hráli jsme s míčem, ale při přechodu střední třetiny jsme dělali hodně nevynucených chyb. Přesto jsme se několikrát dostali do nadějných pozic nebo přečíslení kolem vápna soupeře, ale od gólů nás často dělila zbrklost a nepřipravené střely. Také jsme trefili brankovou konstrukci, ale jediné zakončení, které se ujalo, bylo po rohovém kopu, a tak jsme do šaten odcházeli s vedením 1:0.

Ve druhé půli jsme už lépe překonávali blok Písku a měli méně nepřesností ve výstavbě, ale zbrklých řešení před vápnem Písku jsme se stále úplně nezbavili. Řekl bych ale, že zakončení už bylo daleko víc, přesto jsme zrádný jednogólový náskok drželi skoro až do poslední desetiminutovky zápasu, kdy se nám opět podařilo proměnit rohový kop v gól. Třetí branku přidal úplně ke konci Hodánek.

Jsme rádi, že jsme utkání zvládli výsledkově a že jsme soupeře kromě jedné standardní situace v podstatě nepustili do šance. Hráli jsme hodně na míči, byli jsme i v několika šancích, ale zbrklost a nepřesnost ve finálním řešení nás tentokrát hodně brzdila. Ze hry bychom si měli vypracovat určitě jasnější příležitosti a hlavně bychom je měli proměnit. Musím ocenit i soupeře, který se snažil odzadu hrát konstruktivně a donutil nás v obraně k řešení jiných situací, než jen dlouhých nákopů.