FC Tempo Praha

U10: S Bohemkou, Kyjemi a na Meteoru

15.9.2021 14:34   Jan Pšenčík   Radim Pfeifer  

Bohemka byla na Lhotce lepším týmem, na Meteoru zase zvítězili Tempáci.

FC Tempo Praha B - Bohemians Praha 1905 FC Tempo Praha B - Bohemians Praha 1905
Bohemians
K domácímu utkání proti týmu Bohemians 1905 jsme nastoupili v neúplné sestavě a na obě hřistě jsme měli dohromady pouze jednoho hráče na střídání. Očekávali jsme vyrovnaný zápas a kluky upozorňovali na výborný důraz a rychlost v přechodové fázi hostující Bohemky.

Utkání v prvních dvou čtvrtinách nabídlo rychlý vyrovnaný fotbal s góly na obou stranách. Ve druhé polovině už přebírali otěže zápasu hráči Bohemians a zaslouženě vyhráli poměrně vysokým rozdílem.

V zápase nám dělala problém především rozehrávka od vlastního brankáře, kde jsme svými vlastními chybami darovali soupeři brankové příležitosti. Také slabší koncovka a spousta neproměněných šancí nás stála možnost utkání ještě zdramatizovat.

Klukům nelze upřít snahu a bojovnost. Nám trenérům utkání přineslo mnoho podnětů k zamyšlení a inspirace do dalšího tréninkového procesu.

Kyje
Měli jsme několik omluvenek, proto bylo nutné doplnit několika hráči z ročníku 2013. Všechny kluky hrající tento zápas musím pochválit. Soupeř sice v posledních utkáních neměl žádné lepší výsledky, ale v kombinované sestavě 2011 a 2012 nám hlavně v úvodu utkání dělal problémy zejména tělesnými parametry.

Proto také první čtvrtina utkání byla velmi těsná. V pauze byl čas mluvit o lepším využívání prostoru a dřívějších přihrávkách. Bylo to hned znát. Kluci soupeři v další části utkání gólově i herně odskočili. Velký podíl na tom měli i hráči 2013, kteří se zapsali nejen gólově. Soupeř se dostával na naši polovinu pouze občasně rychlým protiútokem z nákopů od brankáře. Nějaký ten gól jsme z toho dostali, ale i tak kluci zvítězili poměrem 9:4. 

Velká pochvala tedy patří jak našim klukům z 2012, tak i hráčům 2013, kteří nás dobře doplnili a rychle si poradili s větším hřištěm i počtem hráčů. 

Meteor
Utkání na Meteoru pro nás bylo mírným překvapením. Když jsme dříve s tímto soupeřem hráli, tak utkání skočilo poměrně vysokým rozdílem v náš prospěch. Nyní tomu bylo jinak.

Soupeř přes léto vyměnil několik hráčů a bylo to znát na agresivitě a individuální technice některých soupeřových hráčů. Pro nás to bylo v tomto ohledu velmi přínosné utkání. Po utkání s Bohemkou jsme chtěli několik věcí zlepšit a z tréninku zapracovat rovnou do utkání. Především zlepšit rozehrávku od branky a přidat agresivitu v soubojích + střelbu z větší vzdálenosti. To se klukům dařilo a také se více dařila kombinace a rychlá přechodová fáze od vlastní branky až po zakončení. Problém jsme měli v souhře obránců s brankářem. Obránci mnohokrát vybojovali míč čelem k naší brance a místo přihrávky brankáři zasekávali míč přímo do útočníka a dostali jsme z toho minimálně dva góly. To souvisí také s komunikací od brankáře, kterou určitě také musíme zlepšit.

Hned v úvodu utkání jsme na obou hřištích prohrávali, ale kluci se tím nenechali zaskočit. Postupně získávali více sebedůvěry a v některých pasážích měli velkou územní převahu. Po první přestávce přidali ještě více střel z větší vzdálenosti a padlo z toho hned několik branek. 

Vzhledem k většímu hřišti a i relativně vyrovnanému soupeři v utkání padlo daleko méně branek než v předchozích sezónách. Ke konci utkání už jsme dělali zbytečné chyby a soupeři se podařilo výrazně zmenšit naše vedení. Přesto toto utkání hodnotím jako velmi přínosné a zajímavé pro diváky/rodiče. Celkově jsme zvítězili těsně 20:16 (jeden tým vyhrál 11:5, druhý tým prohrál 9:11).

Zápasy:

FC Tempo Praha - Bohemians Praha 1905
FC Tempo Praha - TJ Kyje Praha 14
FK Meteor Praha VIII - FC Tempo Praha

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:48)