FC Tempo Praha

Muži A: Kloučkův hattrick Dukle

15.9.2021 22:35   redakce  

Tempo v poháru senzačně vyřadilo lídra přeboru Duklu Jižní Město 4:3. Vzhledem k počtu šancí mohl být rozdíl ve skóre ještě vyšší.

V loňské sezóně nás Dukla vyřadila, letos jsme to favoritovi dokázali oplatit. Zápas nabídl velmi kvalitní podívanou a diváci se určitě nenudili. Padlo sedm branek a k vidění bylo i dost dalších šancí. Do zápasu jsme vstoupili aktivně a podařilo se nám dostat do vedení v 8. minutě. Perl vymyslel uličku na Kloučka a ten trefil perfektně na zadní tyč - 1:0. Dál jsme pokračovali v aktivitě a soupeře jsme drželi daleko na dostřel od naší branky. Bohužel jsme si ve 28. minutě vybrali kopec smůly, když rohový kop Farkaše trefil na zadní tyči nohu Jakuba Havlíčka a míč doskákal do branky - 1:1. Nemuseli jsme však dlouho smutnit. Cejnar dostal míč za obranu, centr našel na zadní tyči volného Kostku, který sice míč dobře netrefil, ale Klouček byl na správném místě a doklepl míč do branky - 2:1. Do poločasu jsme polevili a vytratila se nám lepší reakce na herní situace. Kotlíkovu tutovku hlavou chytil výborným zákrokem Pacovský. Další velké šance už Dukla neměla, ale přesto vyrovnala. Kotlík napřáhl z velké dálky a jeho volej levačkou o moc lépe asi trefit nešlo - 2:2.

Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu, ale s pocitem, že na soupeře máme. Druhý poločas to potvrdil. Hned z rozehrávky a přetočení hry našel Kadlec za obranou Cejnara, jeho centr ze strany ještě netrefil Babický, ale Klouček dopravil míč do sítě - 3:2. Hráli jsme s chutí a do obrany jsme pracovali velmi pozorně. Odměna pak zaslouženě přišla. Cejnar dostal pod tlak brankáře a donutil ho chybovat a odražený míč pak už jen zkontroloval do prázdné branky - 4:2. V této pasáži jsme byli lepší a hosté mohli odjet s debaklem, protože jsme v dalších minutách zahodili tisíciprocentní šance a mohlo to být klidně 7:2. Místo jednoznačného závěru jsme ale inkasovali. Rohový kop trefil Inneman na přední tyči a bylo zaděláno na drama - 4:3. Do konce devět minut. Když jsme dvě minuty před koncem řádné hrací doby nedali další tutovku, tak ve vzduchu začala viset hrozba penalt. Hosté ale měli prakticky jen jednu šanci, naštěstí hlavička Markuziho šla hodně vedle. Když Tempáci přečkali i dlouhé nastavení, mohl se slavit senzační postup.

Trenér Petr Vanko: "Porazit lídra přeboru se nepodaří každý den a máme obrovskou radost. Podali jsme velmi poctivý a bojovný výkon a potěšilo mě, že mezi oběma týmy nebyl viditelný rozdíl ani v herní kvalitě. Mrzí mě jen, že jsme ve druhém poločase neproměnili tři tutové šance, kdy se zápas mohl rozhodnout a místo toho z toho bylo drama. Budu se rád opakovat. Konečně pracujeme jako tým a vše se nám vrací. Dneska si dovolím tvrdit, že to byla výhra naprosto zasloužená a zápas jsme měli rozhodnout dříve."

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Dukla JM 4:3 (2:2)