FC Tempo Praha

Muži A: Úspěšný anglický týden

20.9.2021 19:16   redakce  

Další korálek na vítězné šňůře navléklo Tempo v domácím zápase s Pragou.

FC Tempo Praha - TJ Praga 3:1 FC Tempo Praha - TJ Praga 3:1
Velmi náročný program jsme končili v domácím zápase s Pragou. Byl to jediný soupeř, který nás v loňské zkrácené sezóně připravil o body. Je pravda, že tentokrát si Pragovka tolik netyká s formou jako loni, ale i tak jsme se měli na pozoru, protože jsme byli po pohárovém zápase hodně pomlácení. Pragovka přijela s hodně defenzivní taktikou a obranná řada šesti hráčů pro nás byla první půlhodinu téměř neprostupná. Hosté se dostali do dvou šancí a obě chytil Pacovský. První se štěstím, kdy ho střela trefila do ruky a druhou včasným vyběhnutím, kdy útočník už neměl moc prostoru zakončit. To se ukázalo jako klíčové, protože naše útoky skončily góly. Tomáš Havlíček se nadechl k pěkné akci na vlastní polovině, utekl obraně, posunul na Pytlíčka a ten na zadní tyči našel Cejnara, jehož střela do prázdné branky sice nebyla nejpřesvědčivější, ale v síti skončila - 1:0. Za pár minut se dostal za obranu Babický a když se chystal k zakončení, tak byl zezadu podražen a byl nařízen naprosto jasný pokutový kop. Valta sice napoprvé Kratochvíla nepřekonal, ale druhým pokusem již ano - 2:0. Po rohovém kopu jsme si vytvořili ještě další šanci, ale ta bohužel zůstala neproměněná.

Do druhého poločasu jsme snad nemohli mít lepší vstup. Pěkně jsme rozehráli rohový kop, Cejnar prostrčil Jakubovi Havlíčkovi, který vystřelil na přední tyč levou nohou, a po odrazu od tyčky vrátil pohotově míč do sítě pravou nohou - 3:0. Pak jsme hosty přitlačili, ale bohužel jsme své šance zahodili, a tak přišel trest. Nejprve jsme měli štěstí, když další bohorovné bránění hostující hráč nepotrestal a střílel vedle ze samostatného nájezdu, ale další kombinaci zakončil chladnokrevně Dohnal - 3:1. Do konce zápasu jsme to měli už relativně pod kontrolou, a skóre se tak nezměnilo ani na jedné straně.

Trenér Petr Vanko: "Jsme rádi za výhru, program už byl hodně náročný a chybělo nám hodně hráčů. Věřím, že se na páteční zápas ve Štěrboholech dáme trochu víc dohromady zdravotně a početně. Od středy jsme ani netrénovali a týden přípravy nám zase jedině prospěje. Jsem rád, že jsme to zvládli, i když výkon dnes nebyl moc koncentrovaný, na druhou stranu jsme to docela odmakali a odměnili jsme se dalšími třemi body. Pragovka se určitě bude zvedat a byl to velmi nepříjemný soupeř."

Zápasy:

FC Tempo Praha - TJ Praga 3:1 (2:0)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:41)