FC Tempo Praha

Muži A: Zlom nastal po přestávce

26.9.2021 10:36   Petr Vanko  

Pod umělým osvětlením a v netradiční den v pátek večer jsme uspěli výrazným rozdílem na hřišti Štěrbohol.

Už to vypadalo, že prodrat se zacpanou Prahou v pátek večer bude pro náš tým největší překážka. První poločas nás ale rychle vyvedl z omylu a po trochu rozpačitém průběhu jsme byli rád, že jsme ve druhém poločase přepnuli na vyšší otáčky a vysoko jsme vyhráli. V prvních deseti minutách to mohlo být 2:2. Soupeř měl dvě velké možnosti a my také, ale střelci si vybírali špatný den a brankáři naopak. Postupem času jsme neustále domácí obranu zlobili, ale v produktivitě jsme byli opravdu marní. Šli jsme sice do vedení po rohovém kopu, když se Babický kličkami zbavil obránce a jeho nabídku proměnil Hampapa - 0:1, ale pak to začalo. Štěrboholy v obraně vůbec nestíhaly, ale my jsme náskok potvrdit nedokázali. Spousta šancí, včetně pokutového kopu, skončila spálena, a tak přišlo obligátní nedáš - dostaneš. Nabídku z přímého kopu trefil nádhernou hlavičkou Jan Růžička, a do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu - 1:1.

Po přestávce jsme poslali na hřiště celou lavičku a kluci potvrdili, že máme kvalitu v širokém kádru. Domácí se dostali pod tlak a díky slepeným brankám jsme definitivně rozhodli. Nejprve se uvolnil Pytlíček a jeho přihrávku pod sebe zužitkoval Babický - 1:2. Pak se k odraženému míči dostal Sedlář a pohotově trefil na přední tyč - 1:3. Domácí to zlomilo a my přidali další trefy. Od Kadlece odražený míč doklepl do sítě Babický - 1:4. Dobrou práci Tomáše Havlíčka zase neomylně potrestal Dušek - 1:5. V poslední minutě jsme ještě přidali dva zásahy. Po rohovém kopu Duška se hlavou prosadil Hampapa - 1:6, a po dobrém zákroku brankáře Košťáka proti střele Babického doklepával do prázdné branky Pytlíček - 1:7.

Trenér Petr Vanko: "Neřekl bych, že jsme hráli špatně, ale první poločas mi stoprocentní moc nepřišel. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale mít jednu vstřelenou branku z tolika šancí je prostě málo a stejně tak i počet možností soupeře byl nad normou. Po pauze to už bylo o něčem jiném a prosadili jsme se kvalitní hrou, tentokrát i s dobře nastavenou hlavou. Při vší úctě k soupeři nás v sobotu čeká daleko těžší prověrka a musíme být daleko připravenější."

Zápasy:

SK Viktoria Štěrboholy - FC Tempo Praha 1:7 (1:1)