FC Tempo Praha

U15: Val proražen až po přestávce

4.10.2021 13:21   Petr Havlíček  

Obětavě bránící Střešovice dlouho odolávaly tempáckému tlaku.

Proti Střešovicím jsme se chtěli hodně soustředit na to, aby kromě výhry, které postavení v tabulce nasvědčovalo, přišel i dobrý a jednoznačný výkon. Ze začátku nic nenasvědčovalo tomu, že by mělo jít o nějaké trápení, měli jsme dobré příležitosti a pozice ke střelbě. Gól jsme ale nevstřelili, chybělo buď razantnější zakončení nebo jsme narazili v obětavě bránícím chumlu hostů s míčem do soupeře. To jako by vneslo na naše kopačky větší a větší nervozitu, začaly nám odskakovat míče od nohy a situace kolem vápna a ve vápně jsme řešili zbrkle a nepřesně. Gól se nám tak do přestávky nepodařilo vstřelit.

Do druhé půle jsme chtěli víc jít za gólem, rychleji otáčet hru a líp si roztáhnout soupeřův obranný val. Kýžený gól naštěstí přišel brzy, obraz hry byl pořád stejný, kdy jsme hráli neustále na míči a vytvářeli si šance. Z nich jsme proměnili ještě další tři a získali povinné body do tabulky.

Tentokrát to od nás nebyl ideální výkon, do zahuštěné a dlouho houževnatě bránící obrany Střešovic se nám nedařilo dostávat, vráželi jsme hodně do hráčů, a když už nějaká šance přišla, zazdili jsme jí. Jako bychom se koncovkou vrátili k prvním dvěma utkáním v soutěži. Na druhou stranu je třeba říct, že pokud bychom dali gól nebo dva v úvodních deseti minutách, zápas by vypadal úplně jinak. V týdnu se zaměříme na věci, na kterých dlouhodobě pracujeme, a co nejlépe se připravíme na závěrečné tři podzimní zápasy soutěže. 

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Střešovice 1911 4:0 (0:0)