FC Tempo Praha

Muži B: Nosí ženy na fotbale smůlu?

6.10.2021 22:29   Moris Hyršl  

Výhru Benfiky proti rezervě Braníku zastínilo smolné zranění Matěje Čecha.

FC Tempo Praha B - ABC Braník 3:0 FC Tempo Praha B - ABC Braník 3:0
Čtvrtek podvečer, hřiště FC Tempo Praha. Filip Šmídek si na tréninku Áčka přivodil zranění a bezradný trenér Petr Vanko přišel prosit o doplnění kádru na závěrečný fotbálek. Volba padla na hvězdného Matěje Čecha a ihned bylo zřejmě, že výběr to byl správný. Záložník Béčka i přes nedostatek rozcvičení hravě zastínil všechny na hřišti a prokázal svoji neuvěřitelnou formu.

Sobotní večer, Klub AVU. Světoznámý hudebník Mat231 nastupuje na stage s dvouhodinovým zpožděním. Pár haterů říká, že kvůli problémům se zvukovkou, všichni true fans však ví, že Mat231 pouze rád nechává svůj dav stoupenců vycukat. Po neuvěřitelném koncertě, při kterém desítky fanynek omdlely úžasem, zve interpret na nedělní derby Prahy 4. Prý si u trenéra domluvil základ.

Nedělní odpoledne, půl hodiny před srazem. Matěj Čech píše do skupiny na WhatsApp, že přijede o patnáct minut později. Krom stoupenců nechává zřejmě rád vycukat i trenéry. Při rozcvičce navíc z našeho hrdiny vypadlo, že se na zápas přijde podívat jeho přítelkyně Alena, pro kterou se jedná o první zkušenost s fotbalovým fanatismem.

Od úvodního hvizdu se lavička rozdělila na dvě odlišné frakce. Ta trenérská sledovala zápas a dávala pokyny svým svěřencům, my ostatní jsme vehementně hledali na tribuně Alenu. Díky malé fanouškovské účasti se nejednalo o těžký úkol. Čechýno si přítomnosti své drahé polovičky jistě také všiml, jelikož ho bylo doslova plné hřiště. Už v sedmé minutě se zapojil do akce, na jejímž konci stál Kostka, který nás poslal do vedení. Po dvaceti minutách hry však přišlo neštěstí. Čech po souboji se soupeřem zůstal ležet na zemi a z trávníku mu musel pomoci Jirka Hron. Týmový masér Slavíček po krátké diagnostice usoudil, že náš špílmachr bude muset na vyšetření do nemocnice a nezištně mu i jeho přítelkyni nabídl odvoz. Je otázkou, jestli by byl tak benevolentní, kdyby nebyla blondýna. Kvůli absenci fotbalové superstar naše hra ztratila na kvalitě, přesto jsme těsně před pauzou dokázali navýšit vedení, když Pfeifer hlavou dorazil balon za bezmocného brankáře.

O přestávce panoval na lavičce lehký strach z možného opakování Csaplárovy pasti z Lipenců, ovšem ihned po začátku druhého dějství byly tyto obavy zažehnány. Benfika i nadále soupeře přehrávala, z mnoha šancí dokázala skórovat pouze jednou, když se Kostka prosadil razantní hlavičkou po rohovém kopu. Po utkání jsme se dokázali spojit s naším lazarem, který zvěstoval zprávu od doktora. Další tři týdny se budeme muset obejít bez něj. Po tomto zápase tedy vyvstalo mnoho otázek. Kdo zaujme Matějovo místo v základní sestavě? O kom budeme psát články? Ukáže se ještě někdy Alena na Tempu? Pouze čas odpoví… 

Zápasy:

FC Tempo Praha B - ABC Braník B 3:0 (2:0)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:3)