FC Tempo Praha

U16: Další vítězství venku

11.10.2021 11:44   Jakub Fajfr  

Domácí nezdary nahrazuje výborná bilance venkovních zápasů. V Dolních Chabrech výhra 5:2.

V pozdním nedělním odpoledni jsme nastoupili na hřišti v Dolních Chabrech. Hra byla od počátku vyrovnaná, my jsme měli náznaky kvalitních kombinací po pravé straně, domácí hrozili zejména rychlým přechodem a míčem za naši obranu. Při jedné takové akci se ukázal ve výborném světle brankář Barták, když zneškodnil soupeři samostatný nájezd. Ovšem ve 20. minutě se domácí přesto dostali do vedení, když naší obranou prošel velmi lehce domácí útočník a zakončil přesně k tyči.

Odpověď na sebe nenechala dlouze čekat a po akci z pravé strany se přesně trefil Schnappel. Výsledek se nám podařilo otočit za dalších deset minut a opět to byl Schnappel, který po přihrávce za obranu od Šeráka zachoval klidnou hlavu, bránící soupeře nechal proběhnout a zakončil krásně technicky. Když se po rozehraném rohovém kopu trefil hlavou Seidl, utkání vypadalo jednoduše. Soupeř však do poločasu ještě snížil, po hezké akci neměl Barták šanci.

Druhá půle začala mírným náporem domácích, při velké šanci nastřelili břevno brány. Nám pomohli střídající hráči, kteří se po chvíli chytli ve hře a zejména do ofenzivy byli velmi vidět. Dvoubrankový náskok nám dodal Klaban, právě jeden ze střídajících hráčů. Deset minut před koncem jsme předvedli "tréninkovou" akci, kdy se po přihrávce Vinklera potřetí v utkání trefil Schnappel, a uzavřel tak na konečných 2:5.

Musím pochválit celý tým, kluci ukázali odhodlání a vůli. Věřím, že takové vítězství nám dodá sebedůvěru a hlavně chuť do další tréninkové píle.

Zápasy:

SK Dolní Chabry - FC Tempo Praha B 2:5 (2:3)